(video) Ο Θανάσης Παχούμης από την Κομοτηνή, στους Πρώτους των Πρώτων που βράβευσε η Eurobank

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στην Παλαιά Βουλή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Για 16η συνεχόμενη χρονιά η Eurobank βράβευσε τους πρώτους των πρώτων.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, η βράβευση των 58 «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.

Από τη Θράκη βραβεύτηκαν οι:

Από τον νομό Έβρου, ο Ευάγγελος Γουργούλης, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.441 στο τμήμα Ιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων – Στον νομό Έβρου διακρίθηκαν έντεκα μαθητές και μαθήτριες από τα συνολικά είκοσι δύο σχολεία.

Από τον νομό Ξάνθης, η Ελένη Αρβανιτίδου, από το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.252 στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Από τα δεκαεπτά σχολεία του νομού, βραβείο της Eurobank έλαβαν επτά αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

Από τον νομό Ροδόπης, ο Αθανάσιος Παχούμης, από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, που εισήχθη με αριθμό μορίων 18.999 στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Στον νομό Ροδόπης διακρίθηκαν τρεις μαθητές σε σύνολο δεκατριών σχολείων.

Φέτος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» συμπληρώνει 16 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και αναδεικνύεται ως το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank.

Από το 2003 έως και σήμερα η Eurobank μέσω του Προγράμματος που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η σχολική περίοδος 2017-2018 ανέδειξε 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα.

  • Τον περασμένο Ιανουάριο, στη Θεσσαλονίκη, βραβεύτηκαν οι αριστούχοι απόφοιτοι των Λυκείων των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης, 154 τον αριθμό, καθώς και έντεκα αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Μακεδονίας και της Θράκης.
(video) Ο Θανάσης Παχούμης από την Κομοτηνή, στους Πρώτους των Πρώτων που βράβευσε η Eurobank
Από την τελετή βράβευσης στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια ζωής του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.

Η φετινή βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, Καθηγητή Γιώργο Ζανιά, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank Φωκίωνα Καραβία.

Στην ομιλία του ο κ. Ζανιάς, απευθυνόμενος στους βραβευθέντες, σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ πως η επένδυση στη γνώση αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση της ζωής τους. Κάνοντας, δε, ειδική αναφορά στο brain drain, τόνισε: «Οφείλουμε να δώσουμε το ταχύτερο τις περισσότερες δυνατές ευκαιρίες επιστροφής σε αυτή τη γενιά όσο ακόμη τα περισσότερα μέλη της είναι σε μια φάση της ζωής τους που μπορούν να ξαναγυρίσουν. Στη Eurobank πιστεύουμε πως αυτή είναι μια προτεραιότητα για όλους – για το κράτος αλλά και για τις επιχειρήσεις. Και γι’ αυτό έχουμε στρέψει σε αυτή την κατεύθυνση πολλές από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες μας. Μέσα σε δύσκολες μερικές φορές συνθήκες, στηρίζουμε με συνέπεια τις πρωτοπόρες, δημιουργικές, ελληνικές επιχειρήσεις. Δίνουμε προβάδισμα σε εκείνες που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα αλλά με ευρείς ορίζοντες, που επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη, που διεκδικούν τη θέση τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, κάτι βέβαια που έχει ως προϋπόθεση και αποτέλεσμα ταυτόχρονα τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης υψηλής ποιότητας, υψηλότερα αμειβόμενες και με καλύτερες προοπτικές».

Εκ μέρους των βραβευθέντων, η πρώτη των πρώτων, Θεοδώρα Κασάρχου, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της Eurobank, σημείωσε ότι «η βράβευση ενός μαθητή αποτελεί επιβεβαίωση των προσπαθειών και των κόπων του. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό στο τέλος μιας μακράς και επίπονης προσπάθειας, ένας τόσο μεγάλος οργανισμός να σε βραβεύει και να επικροτεί έμπρακτα την προσπάθειά σου».

(video) Ο Θανάσης Παχούμης από την Κομοτηνή, στους Πρώτους των Πρώτων που βράβευσε η Eurobank
Η βράβευση της Πρώτης των Πρώτων, Θ. Κασάρχου, από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο. Από αριστερά προς τα δεξιά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank Γ. Ζανιάς.

Απευθυνόμενη στους μαθητές που αρίστευσαν, ανέφερε ότι «όσο δύσκολος και ανέφικτος κι αν φαίνεται ένας στόχος, χρειάζεται πείσμα, υπομονή και επιμονή, για να τον φέρεις σε πέρας. Για αυτό και εμείς που σήμερα βραβευόμαστε σε αυτή την εκδήλωση, μόνο υπερήφανοι μπορούμε να νοιώσουμε για την προσπάθειά μας, και να απολαύσουμε τους κόπους αυτής. Όμως αυτή η “νίκη” δεν πρέπει να μας καθιστά αδρανείς, αλλά χρειάζεται να αποτελέσει το έναυσμα για νέες προσπάθειες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Βασίλειος Χαβάτσας, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ιωάννης Γκόλιας, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων, ανώτατα στελέχη της Eurobank, γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων φοιτητών.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood