Η Vodafone ήταν από τους υποστηρικτές του SingularityU Greece Summit, στο οποίο συμμετείχε και ο Κομοτηναίος Κυβερνήτης Ελλάδος της AHEPA, Στάθης Κεφαλίδης, και το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τη σημασία των νέων εκθετικών τεχνολογιών που βρίσκονται στο επίκεντρο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

(VIDEO) Νέες τεχνολογίες ΙοΤ παρουσίασε η Vodafone στο 1ο SingularityU Greece Summit
Ο Δ/ντής IoT του Ομίλου Vodafone, Stefano Gastaut.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ο Διευθυντής IoT του Ομίλου Vodafone, Stefano Gastaut, παρουσίασε διεθνή παραδείγματα των δυνατοτήτων του Internet of Things (ΙοΤ) που μπορούν να αλλάξουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Vodafone πρωτοπορεί διεθνώς στον τομέα του IoT, και αναγνωρίζεται ως ηγέτης της αγοράς από διεθνείς αναλυτές όπως η Gartner και η Analysys Mason. Σήμερα ο όμιλος υποστηρίζει 77 εκατομμύρια ΙοΤ συνδέσεις, εκ των οποίων περισσότερες από 18 εκατομμύρια αφορούν σε συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο του SingularityU Greece Summit, η Vodafone Ελλάδας παρουσίασε τεχνολογικές εφαρμογές από το μέλλον που αξιοποιούν το Internet of Things και φέρνουν ανατρεπτικές αλλαγές συμβάλλοντας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους, και συγκεκριμένα:

Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων IoT από την EKSO BIONICS™ η οποία κατασκευάζει ρομποτικούς εξωσκελετούς που επιτρέπουν σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να επιτύχουν αυτό που θεωρούσαν μέχρι πρότινος ακατόρθωτο: να περπατήσουν ξανά!

(VIDEO) Νέες τεχνολογίες ΙοΤ παρουσίασε η Vodafone στο 1ο SingularityU Greece Summit

Με τον ρομποτικό εξωσκελετό EKSO GT™ και τις ΙοΤ υπηρεσίες της Vodafone, μεταφέρονται δεδομένα για την πορεία του ασθενή απ’ ευθείας στον θεράποντα ιατρό, κι έτσι άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να ανακτήσουν την κινητικότητά τους, να αποκτήσουν δύναμη και αντοχή, και να μάθουν να περπατούν αυτόνομα ταχύτερα. Το 2016 ο εξωσκελετός EKSO GT™ ήταν ο πρώτος που έλαβε έγκριση από τον FDA στις ΗΠΑ για τη θεραπεία ασθενών με εγκεφαλικό ή τραύμα στη σπονδυλική στήλη. Έκτοτε στην Ελλάδα ασθενείς έχουν καλύψει συνολικά μια απόσταση μεγαλύτερη από 1.000 χλμ με τη χρήση του EKSO GT™. Το Κέντρο Αποκατάστασης και αποθεραπείας «Animus» στη Λάρισα έχει προσθέσει στο πρόγραμμα αποθεραπείας του το συγκεκριμένο σύστημα εξωσκελετού με εντυπωσιακά οφέλη για τους ασθενείς.

(VIDEO) Νέες τεχνολογίες ΙοΤ παρουσίασε η Vodafone στο 1ο SingularityU Greece SummitΠαράλληλα, με στόχο να αντιμετωπίσει τη μοναξιά που νιώθουν τα παιδιά που χρειάζεται να παραμένουν για καιρό στο νοσοκομείο ή στο σπίτι λόγω μιας χρόνιας πάθησης, η εταιρεία No Isolation κατασκεύασε το AV1, ένα ρομπότ που λειτουργεί ως τα μάτια, τα αυτιά και τη φωνή αυτών των παιδιών, συνδέοντάς τα με τη σχολική τους τάξη ή με τους φίλους τους από απόσταση. Χρησιμοποιώντας τις ΙοΤ τεχνολογίες της Vodafone, ένα παιδί μπορεί να διαχειρίζεται το ρομπότ μέσω κινητής εφαρμογής από smartphone ή tablet, χρησιμοποιώντας 4G. Το ρομπότ διαθέτει κάμερα που περιστρέφεται κατά 360 μοίρες και ζυγίζει μόλις ένα κιλό. Σήμερα περισσότερα από επτακόσια παιδιά και νέοι χρησιμοποιούν το AV1 σε διαφορετικές χώρες.

Με σημαντικές επενδύσεις και καινοτομίες στον τομέα του ΙοΤ, η Vodafone κάνει πράξη την αποστολή της να συνδέει τους ανθρώπους και να διαμορφώνει ένα καλύτερο και πιο συναρπαστικό μέλλον για όλους.

(VIDEO) Νέες τεχνολογίες ΙοΤ παρουσίασε η Vodafone στο 1ο SingularityU Greece Summit
Η κ. Κάτια Σταθάκη.

Σύμφωνα με την Εμπορική Διευθύντρια Εταιρικών Πελατών της Vodafone Ελλάδας, Κάτια Σταθάκη, «η Vodafone ανοίγει τον δρόμο προς την Κοινωνία των Gigabit και στηρίζει επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους παρέχοντάς τους τα πιο σύγχρονα εργαλεία ώστε να επιτύχουν στην ψηφιακή οικονομία. Στην Vodafone Ελλάδας είμαστε περήφανοι όχι μόνο για την ηγετική μας θέση στην αγορά του ΙοΤ, αλλά και για το χαρτοφυλάκιό μας που περιλαμβάνει λύσεις οι οποίες αναπτύχθηκαν και σχεδιάστηκαν στην Ελλάδα από τη θυγατρική μας Vodafone Innovus, και απευθύνονται τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική αγορά».