Η πιο περιεκτική και πιο συγκλονιστική μουσικοθεατρική παράσταση που έχει δοθεί ποτέ στην Κομοτηνή, παρουσιάζεται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με ελεύθερη είσοδο.

Στη σκηνή θα εμφανιστούν οι “άγγελοι” του Συλλόγου ΑμεΑ με νοητική υστέρηση “Άγιοι Θεόδωροι” με τους συνοδούς-παιδαγωγούς τους, σε σύμπραξη με μαθητές του Ωδείου Συκάκη, και με την υποστήριξη φοιτητών πρακτικής άσκησης από το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του ΔΠΘ. 

Μια παράσταση ψυχαγωγική αλλά και που μας προβληματίζει… Μια παράσταση που μας διασκεδάζει αλλά και μας συγκινεί… Μια μεγαλειώδης παράσταση που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Σήμερα η παράσταση, που φέρει τον τίτλο “You can be a star”, δόθηκε με θεατές μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χάρισαν στους πρωταγωνιστές δικαιωματικά το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

Πρόκειται για μια πειραματική πρωτοβουλία με απώτερο σκοπό τη διάδοση της σημασίας της κοινωνικοποίηση των ΑμεΑ αλλά και την περαιτέρω αποδοχή των ατόμων με νοητική υστέρηση από την κοινωνία, όπως σημείωσε ο Διοικητικός Διευθυντής των δομών των “Αγίων Θεοδώρων”, κ. Ηλίας Ποιμενίδης.

Την ευχή, το συγκεκριμένο εγχείρημα να αποτελέσει τον οδηγό και για μελλοντικές συνεργασίες, εξέφρασε η εκπρόσωπος του Ωδείου Συκάκη, κ. Χριστίνα Συκάκη.

Εξάλλου, αύριο στο πρωί στις 11 το πρωί οι “Άγιοι Θεόδωροι” εγκαινιάζουν τις δύο νέες Στέγες τους Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Η προσπάθεια υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, και με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τη σημερινή παράσταση που δόθηκε για τα σχολεία της Κομοτηνής