Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης ενός νεαρού ζωνοδέλφινου (Stenella coeruleoalba) που πιθανόν έχασε τον προσανατολισμό του και βγήκε στη στεριά, στην παραλία Καγκέλες της Μαρώνειας.

b4c69bf6 delfini kagkeles 1Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 4 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, όταν πολίτες που βρίσκονταν στις Καγκέλες είδαν το μικρό θηλαστικό να πλησιάζει στην παραλία. Παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατέστη εφικτό να οδηγηθεί εκ νέου στα ανοιχτά.

Ακολούθως, έσπευσαν να ενημερώσουν το Λιμενικό Σώμα καθώς και μέλη και κτηνίατρο του Δικτύου Αρίων, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο και επελήφθησαν της κατάστασης.

Οι προσπάθειες απέδωσαν, το δελφίνι έδειξε σημάδια βελτίωσης και τελικά η επιχείρηση διεκπεραιώθηκε με επιτυχία, αφού το νεαρό δελφίνι επέστρεψε σώο και αβλαβές στο φυσικό του περιβάλλον. Οι διασώστες του παρέμειναν στο σημείο, έως ότου βεβαιώθηκαν ότι είχε πλέον βρει τον δρόμο του και ότι η περιπέτειά του είχε λήξει οριστικά.

Υπό την καθοδήγηση της Δρ Αναστασίας Κομνηνού, τα μέλη του ΑΡΙΩΝ Τζούλια Γραμμενίδου και Θανάσης Καρκάνης, παρείχαν ιατρικοφαρμακευτική αγωγή και προχώρησαν σε αιματοληψία για περαιτέρω διερεύνηση της υγείας του.

Πάντως, «για τις επόμενες 48 ώρες καλό είναι να επιτηρούμε την ευρύτερη περιοχή μήπως και επανεμφανιστεί το δελφίνι», αναφέρουν οι άνθρωποι του Δικτύου ΑΡΙΩΝ.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο κ. Γιώργος Ιώαννίδης:

Δελφίνι στην παραλία "Καγκέλες" στην Μαρώνεια.

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Ιωαννίδης στις Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020