(VIDEO) Μαρία-Νεφέλη Νταντουρή και Γώργος Κελεσίδης ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα αντικαπνιστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Μαρία-Νεφέλη Νταντουρή και Γώργος Κελεσίδης ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα αντικαπνιστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 1
  • Ο Γιώργος Κελεσίδης αυτό το διάστημα γράφει και τη μουσική για το νέο θεατρικό έργο που θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής τον ερχόμενο Απρίλιο.

Πολλές φορές η τεχνολογία αποτελεί σύμμαχο για να περαστούν σημαντικά μηνύματα στην καθημερινότητα. Ένα απλό παράδειγμα είναι η προσπάθεια της Κομοτηναίας Μαρίας-Νεφέλης Νταντουρή, η οποία ως φοιτήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δημιούργησε ένα πολύ όμορφο βίντεο με αντικαπνιστικό μήνυμα, το οποίο πλαισιώθηκε μουσικά από τον Κομοτηναίο Γιώργο Κελεσίδη, φοιτητή στο Τμήμα Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής στην Άρτα, που δίνει άλλη νότα στο πολύ προσεγμένο σκηνοθετικά αποτέλεσμα.

Μαρία-Νεφέλη Νταντουρή: «Οι ταινίες μικρού μήκους έχουν την ικανότητα να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία» 

(VIDEO) Μαρία-Νεφέλη Νταντουρή και Γώργος Κελεσίδης ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα αντικαπνιστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύουΗ Μαρία-Νεφέλη Νταντουρή εξηγεί το πώς έγινε το βίντεο αλλά και τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα από αυτό. «Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση νομού Ροδόπης συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα Erasmus + με τίτλο “WHOLESOME LIVING – SUBSTANCE ABUSE IS A SELF ABUSE”.  Με δεδομένο πως ο  πατέρας μου εργάζεται στα γραφεία της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φυσικά γνωρίζει ότι ενδιαφέρομαι για τη δημιουργία βίντεο, με ρώτησε εάν θέλω να τους φτιάξω ένα κατά του καπνίσματος» ήταν τα λόγια της Μαρίας Νεφέλης η οποία συμπληρώνει πως «θεωρώ ότι το κάπνισμα είναι μεγάλο πρόβλημα στις μέρες μας και η ιδέα να φτιάξω ένα βίντεο πάνω σε αυτό μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, καθώς με τον τρόπο μου θέλω εγώ να συμβάλω στην προσπάθεια, η οποία γίνεται μέρα με τη μέρα μεγαλύτερη». Η νεαρή Μαρία Νεφέλη, με την νεανική ορμή, θέλοντας να αλλάξει όλα αυτά που την ενοχλούν στην καθημερινότητα, θεωρεί πως οι ταινίες μικρού μήκους μπορούν να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση. «Πιστεύω είναι ένα πολύ καλό μέσο για να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία. Συνδυάζει ήχο, εικόνα αλλά και κείμενο κάποιες φορές, τα οποία αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να δημιουργήσουν μια έντονη εικόνα που θα ταράξει τον θεατή και ίσως καταφέρει να χαραχτεί στην μνήμη του» ήταν τα λόγια της νεαρής φοιτήτριας. Βέβαια αυτό δεν είναι το μοναδικό βίντεο που έχει φτιάξει η Μαρία Νεφέλη Νταντούρη, καθώς διατηρεί δικό της λογαριασμό στο Youtube, όπου υπάρχουν 3 ταινίες μικρού μήκους. Μάλιστα η πρώτη ταινία με τίτλο «Run»  έχει πάρει το 2οβραβείο στο Φεστιβάλ της Camera Zizanio το 2016.

Γιώργος Κελεσίδης: «Η μουσική υπόκρουση ήθελα να ταιριάζει με το μήνυμα που ήθελε να περάσει το βίντεο» 

(VIDEO) Μαρία-Νεφέλη Νταντουρή και Γώργος Κελεσίδης ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα αντικαπνιστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύουΓια το πώς προέκυψε η συνεργασία με την Μαρία-Νεφέλη Νταντουρή μίλησε ο μουσικός Γιώργος Κελεσίδης. «Η συνεργασία προέκυψε πολύ ευχάριστα» ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Κελεσίδη, ο οποίος εξηγεί πως δημιούργησε την κατάλληλη μουσική σύνθεση «μόλις είχα δημοσιεύσει το καινούργιο άλμπουμ μου, η Νεφέλη ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου και εξήγησε το concept πίσω από το βίντεο. Στη συνέχεια μου έστειλε το κείμενο και προσπάθησα να βρω κάτι να αρμόζει. Ήθελα κάτι το οποίο θα επαναλαμβάνεται, όπως το κάπνισμα, και χωρίς να αλλάζει η βασική μελωδία, θα γίνεται χαώδης, όπως και το κάπνισμα. Έστειλα τη βασική μελωδία, άρεσε και στους δύο και μέσα σε λίγο καιρό ηχογράφησα τα όργανα που τώρα αποτελούν το τελικό αποτέλεσμα» εξηγεί ο νεαρός μουσικός και συμπληρώνει πως η συνεργασία με τη Νεφέλη ήταν πολύ ευχάριστη εμπειρία καθώς είχε πολύ ευχάριστη ροή και ενέργεια. Ο Γιώργος Κελεσίδης παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να διαγράψει τη δική του ξεχωριστή πορεία στα μουσικά πράγματα της περιοχής, ακολουθώντας αυτό που αγαπάει από μικρός. Αυτήν τη στιγμή είναι φοιτητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς ασχολείται με τη μουσική τα τελευταία έντεκα χρόνια. Ξεκίνησε, σεβόμενος την καταγωγή του, με ποντιακή λύρα, έπειτα με ούτι, σάζι, μπαγλαμαδάκι, κεμανέ, βιολί, κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα, ηχητικά εφέ και προγραμματισμό ήχου. Έχει ήδη προχωρήσει σε συγγραφή μουσικής για θεατρικά στην Κομοτηνή από το 2017 μέχρι σήμερα και στα Ιωάννινα από το 2018. Συμμετείχε σε δισκογραφία με τους «Comfort in Silence» και με τον σύλλογο απανταχού Κιζιαριωτών.  Έχει πραγματοποιήσει ακόμα ατομικό μουσικό πρότζεκτ ως «Bitter Cake».

πηγή: paratiritis-news.gr

επιμέλεια: inkomotini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood