“Κόμπιασε” και βούρκωσε ο “εθνικός ήρωας” της Ελλάδας των τελευταίων ημερών, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στον πόλεμο με τον κορωνοϊό/covid-19, καθηγητής παθολογίας-λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, από τα χείλη του οποίου κρέμεται καθημερινά το πανελλήνιο, αναφερόμενος στο χρέος της Πολιτείας και της Κοινωνίας να προστατέψει από την επέλαση του κορωνοϊού τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Απαντώντας σε επισήμανση διακεκριμένου παγκοσμίως συναδέλφου του, τον οποίο πάντως δεν κατονόμασε, δείγμα και αυτό του ήθος του, οτι στη χώρα μας κάνουμε “πολλή φασαρία για λίγους και ανίκανους από τα χρόνια νοσήματα ηλικιωμένους”, επεσήμανε με νόημα:

“Η απάντηση που δίνω εσωτερικά μέσα μου και την αφήνω στην κρίση σας, είναι πως το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων· πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες μας, είναι γιαγιάδες και παππούδες. Τιμούμε, σεβόμαστε και προστατεύουμε όλους, αλλά κατ΄εξοχήν αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα, χωρίς αυτούς”.

Μάλιστα έστειλε έμμεσο αλλά προφανές μήνυμα σε όλους μας, οτι από την ατομική μας στάση εξαρτάται και το εύρος μετάδοσης του ιού στα άτομα της τρίτης ηλικίας: “Το αν θα έχουμε λιγότερους θανάτους σε αυτόν τον πληθυσμό, μπορεί να αλλάξει γρήγορα…”, είπε χαρακτηριστικά.