Βέβαιος ότι οι άνθρωποι που συγκροτούν την “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” μπορούν να δώσουν απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Κατσιμίγας, στην προεκλογική του ομιλία στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ της Κομοτηνής. «Δεν κάναμε μια προεκλογική εκστρατεία χολιγουντιανού χαρακτήρα, ούτε θορυβώδη, ούτε επίδειξης πλούτου, αλλά είχαμε τη δύναμη των ανθρώπων μας και έχουμε τη δύναμη του λόγου μας», τόνισε μεταξύ άλλων, παρουσιάζοντας εν συντομία το πρόγραμμα της παράταξής του, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, που περιλαμβάνει την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας, αποσκοπεί στην ισόρροπη ανάπτυξη σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, και απαντά στις ανάγκες των κατοίκων της.

Η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” συγκροτείται από 79 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους – 35 γυναίκες και 44 άνδρες. Όπως υπογράμμισε ο κ. Κατσιμίγας, στόχος του δεν ήταν απλώς να συμπληρώσει ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, αλλά να επιλέξει τους ανθρώπους που θα προσέδιδαν σε αυτό ποιοτικά χαρακτηριστικά και σημειολογία.

Παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα του ΡΕΞ, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, οι Βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο Βουλευτής Έβρου Δημήτρης Ρίζος, ο Βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο πρώην Βουλευτής Ροδόπης Γκαλήπ Γκαλήπ, και ο πρώην Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ενώ μήνυμα συμπαράστασης και ευχές απέστειλε η πρώην Βουλευτής Ροδόπης Χρύσα Μανωλιά, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό.