Κρατήστε την ημερομηνία: 7 Δεκεμβρίου 2016· Το μεγαλύτερο Αθλητικό-Χριστουγεννιάτικο-Φιλανθρωπικό δρομικό γεγονός της Θράκης!


Το έναυσμα των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Κομοτηνής, θα δοθεί με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Δρομείς κάθε ηλικίας, φορώντας το σκουφάκι του Αϊ Βασίλη, αλλά και…παρέα με τον Αϊ Βασίλη, με εκκίνηση το ιστορικό και υπό αναπαλαίωση κτίριο της Τσανακλείου Σχολής, θα διανύσουν δύο χιλιόμετρα, σε μια διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της πόλης, και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της όπου θα γίνει η όπως κάθε χρόνο εντυπωσιακή φωταγώγηση του ύψους δέκα μέτρων Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Run, Santa, Run”, είναι ο τίτλος της δράσης, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και με την υλικοτεχνική και οικονομική υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, και την οργανωτική ευθύνη της κοινωνικής πρωτοβουλίας “Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα”, του Komorun του διεθνούς συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, του Σπάρτακου-Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, και του συλλόγου ΑμεΑ “Περπατώ”.

Μόνη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους, είναι η … “καταβολή” ενός μπουκαλιού ελαιολάδου για την ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής.

6Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου μας, ξεκινά με μια τέτοια δράση που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και η οποία μελλοντικά μπορεί να προσελκύει και επισκέπτες από άλλες πόλεις. Πιστεύουμε οτι θα καθιερωθεί όπως συνέβη και με άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες μας που οι Κομοτηναίοι έδειξαν την ευαισθησία τους και τις αγκάλιασαν”, σημείωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, ευχαριστώντας του συνδιοργανωτές και στέλνοντας μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης ενόψει των Άγιων ημερών που έρχονται: “Μέσα στο αγχωτικό γκρίζο της καθημερινότητας της κρίσης, θα είναι μια όμορφη ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μια ενέργεια που συνδυάζει την άθληση, τη διασκέδαση, τη μαγεία των Χριστουγέννων και τον αλτρουισμό. Καλώ όλες τις Κομοτηναίες και όλους τους Κομοτηναίους, να σηματοδοτήσουμε το ξεκίνημα ενός ακόμη θεσμού στην όμορφη πόλη μας, και να νοηματοδοτήσουμε την επερχόμενη εορταστική περίοδο”.

Το Santa Run ξεκίνησε σαν ιδέα από την Αμερική και διοργανώνεται σε πολλές χώρες και πόλεις του κόσμου. Δίνει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να τρέξει μέσα στο αστικό περιβάλλον χωρίς ανταγωνισμό, δίνοντας και τον ανάλογο τόνο σε εορταστικές περιόδους.

Ο συντονιστής του Komorun, καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, κ. Αντώνης Καμπάς, τόνισε: Δεν θα μπορούσαμε να απουσιάσουμε από το κάλεσμα. Όπως ο Δήμος συμβάλλει εδώ και χρόνια σε όλες τις ενέργειές μας, αντιστοίχως και εμείς δίνουμε το παρών μας σε ανάλογες δράσεις, προσφέροντας τεχνογνωσία και εθελοντισμό. Θα είμαστε λοιπόν παρόντες, όχι μόνο οργανωτικά αλλά και ως συμμετέχοντες”.

Για “μια διοργάνωση-γιορτή, ανοιχτή για όλους”, μίλησε ο Πρόεδρος του “Περπατώ”, κ. Μιχάλης Ραγκούσης, η οποία όπως πρόσθεσε “θα μυήσει τα παιδιά στο δρομικό κίνημα και θα συμβάλλει στην ανάδειξη των τουριστικού ενδιαφέροντος σημείων της πόλης”.

Χαιρόμαστε για την πρόσκληση που λάβαμε και φυσικά θα συμμετάσχουμε. Τέτοια γεγονότα είναι απαραίτητα, στέλνουν ιδιαίτερα μηνύματα. Πιστεύω οτι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει την πρωτοβουλία, και πως αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια”, ανέφερε ο κ. Λευτέρης Ελευθερίου, εκπρόσωπος του “Σπάρτακου”, τα μέλη του οποίου και θα λάβουν μέρος και θα υποστηρίξουν ως εθελοντές την οργάνωση της δράσης.

Είναι ένα κίνητρο κατ’ αρχήν για τον κόσμο να γνωρίσει το δρομικό κίνημα”, ανέφερε η συντονίστρια της δράσης “Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα”, κ. Άρτεμις Τσολάκη, συμπληρώνοντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς.

%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b5%cf%83-santa-1ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Κάθε άτομο που θα θέλει συμμετάσχει, πρέπει να “πληρώσει” με ένα μπουκάλι ελαιολάδου για να πάρει το σκουφάκι του Αϊ Βασίλη και το νούμερό του – Για τα παιδιά και τους νέους ως Γ΄ Λυκείου η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι αιτήσεις ξεκινούν αύριο Παρασκευή 18/11, και θα υποβάλλονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή:

  • από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ στα γραφεία του “Περπατώ”.
  • στην ηλεκτρονική σελίδα της δράσης που θα “ανέβει” στο διαδίκτυο αύριο 18/11.
  • στο περίπτερο ενημέρωσης που θα στήσουν τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, την παραμονή της δράσης (στις 6/12 δηλαδή, ημέρα Τρίτη), από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, αλλά και την ημέρα της δράσης (στις 7/11 δηλαδή, ημέρα Τετάρτη), από τις 12 ως τις 4 το μεσημέρι.