• Σημειώστε την ημερομηνία: 9 Δεκεμβρίου 20019.

Την ημέρα αυτή την Κομοτηνή θα πλημμυρίσει ένα “Κόκκινο Ποτάμι” δρομέων που θα αναδείξουν το φετινό, 4ο Santa Run Komotini ως το μαζικότερο εθελοντικό-αθλητικό γεγονός, μέσω του οποίου μάλιστα επιδιώκεται η συγκέντρωση 15.000 € για την αγορά οχήματος 4Χ4 που θα διατεθεί στο Παράρτημα Κομοτηνής των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Και τούτο, καθώς φέτος οι συμμετέχοντες – μεγάλοι και μικροί – εκτός από το κλασσικό Αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι, θα προμηθεύονται και ολόκληρη την κόκκινη στολή του…Santa Claus, με κόστος 10 ευρώ των ενηλίκων και 5 ευρώ της παιδικής.

Σημειώνεται πως το κόστος της προμήθειας των στολών καλύπτουν επιχειρηματίες της πόλης, ενώ στην περίπτωση που από τις συμμετοχές συγκεντρωθούν πάνω από 15.000 ευρώ, το επιπλέον ποσό θα διατεθεί για την ενίσχυση του εξοπλισμού των Ερυθροσταυριτών.

Εννοείται φυσικά, πως η παραδοσιακή συνεισφορά για την εγγραφή, αντιστοιχεί σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο, με τη συγκεντρωθείσα ποσότητα να δίδεται μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου σε οικογένειες με αυξημένες οικονομικές ανάγκες.

Και βέβαια, στον τερματισμό της διαδρομής, στην κεντρική πλατεία, θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης, η οποία θα πλαισιωθεί από πολλές εκπλήξεις και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της ΔΚΕΠΠΑΚ.

Για τη δράση, έδωσαν συνέντευξη οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών: Νατάσα Λιβεριάδου/Πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ, Άρτεμις Τσολάκη/μέλος οργανωτικής επιτροπής της εθελοντικής δράσης “Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα”, Μιχάλης Ραγκούσης/Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ “Ηρόδικος”, Γεώργιος Κώστα/Καθηγητής της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ-Ειδικότητας “Αθλητικός Τουρισμός και Αναψυχή”.

  • Νατάσα Λιβεριάδου/Πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής

  • Άρτεμις Τσολάκη/μέλος οργανωτικής επιτροπής της εθελοντικής δράσης “Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα”

  • Γεώργιος Κώστα/Καθηγητής της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ-Ειδικότητας “Αθλητικός Τουρισμός και Αναψυχή”

  • Αρχική φωτό: Στιγμιότυπο από το περσινό Santa Run Κομοτηνής.