“Υιοθεσία”, είναι ο τίτλος της νέας ταινίας που δημιούργησε η ομάδα “Κινηματογραφικό Εργαστήρι” του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, διάρκειας πέντε λεπτών, η οποία είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο των αδέσποτων ζώων.

Η ταινία προβλήθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό της “Camera Zizanio” που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Ηλείας παράλληλα με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Περίληψη: Η Ειρήνη έχει αποκτήσει μια καινούρια φίλη, τη Δήμητρα. Βγαίνουν βόλτα μαζί, τρέχουν και παίζουν, φροντίζει η μία την άλλη. Τα πράγματα όμως αλλάζουν όσο κυλάνε οι μέρες. και τότε η Ειρήνη αποφασίζει να αφήσει τη Δήμητρα…

Ακούγονται τα τραγούδια: “Life is wonderful”/Jason Mraz, “Το βαλς των χαμένων ονείρων”/Μάνος Χατζιδάκις.

Σημείωση: Κανένα ζώο δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Για τη δημιουργία της ταινίας συνεργάστηκαν: Αντωνιάδου Δήμητρα, Κεραμάρη Ειρήνη, Αγιάζη Σοφία, Βασιλείου Βαγγέλης, Δελλής Τριαντάφυλλος, Ζωγραφόπουλος Μάριος, Κατραντζή Μπατού, Κοκκίνη Κατερίνα, Κουτσουμανής Γιάννης, Κωνσταντινίδου Αργυρώ, Μπαρμπούνη Θεοδώρα, Πεχλιβανίδου Κορνηλία, Σεϊτάι Διονύσης, Τουφεξής Άγγελος, Χατζή Αμέτ Αϊσενούρ. Υπεύθυνοι καθηγητές: Λεμονίδης Νεοκλής, Πίτατζη Ειρήνη.

Θυμηθείτε εδώ προηγούμενη δουλειά του “Κινηματογραφικού Εργαστηρίου” του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, με τίτλο “Shelter/Καταφύγιο” για τα δικαιώματα των παιδιών-προσφύγων στην Ευρώπη, που είχε μάλιστα λάβει μέρος και σε ευρωπαϊκό φεστιβάλ.