“Το 2019 είναι χρονιά μετρό για τη Θεσσαλονίκη”, τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Α.Ε. Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος μιλώντας στο Life-Events.gr και εξήγησε τον λόγο: Είναι η πρώτη χρονιά, νομίζω πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, που οι συρμοί θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στις σιδηροτροχιές στη Θεσσαλονίκη. Είναι η πρώτη φορά που οι Θεσσαλονικείς θα δούμε στις υπόγειες σήραγγες τρένα να κινούνται”.

Ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε και σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κατασκευαστικό μέρος: “Το κατασκευαστικό κομμάτι, δηλαδή η κατασκευή σε έντεκα από τους δεκατρείς σταθμούς στη βασική γραμμή, έχει πια προχωρήσει και είναι σε φάση πλήρους ολοκλήρωσης. Ήδη έχουμε παρουσιάσει τον πρώτο ολοκληρωμένο κατασκευαστικά σταθμό που είναι το Συντριβάνι, και ήδη εργαζόμαστε στην κατεύθυνση ώστε να ολοκληρωθούν άλλοι δύο σταθμοί τους επόμενους δύο μήνες, ο σταθμός Ευκλείδη και ο σταθμός Παπάφη”.

“Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της προμήθειας των συρμών και της προμήθειας των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων”.

Η κάμερα του Life-Events.gr βρέθηκε στο Αμαξοστάσιο και κατέγραψε τη σημερινή του εικόνα. Όπως άλλωστε αποκάλυψε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., τέλη Μαρτίου αναμένεται να αφιχθεί ο πρώτος συρμός. Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα, είπε: “Περί τα τέλη Μαρτίου υπολογίζουμε να έρθει στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός. Θα συναρμολογηθεί, και σε πρώτη φάση θα γίνει δοκιμή του συρμού και των σιδηροτροχιών. Δηλαδή θα κινηθεί ο συρμός στις σιδηροτροχιές για να δούμε συμπεριφορά, κ.τ.λ. Εν τω μεταξύ θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των σιδηροτροχιών και της ισχύος έλξης, δηλαδή του ρεύματος, της ενέργειας, που θα λειτουργήσει τα τρένα τα οποία είναι ηλεκτρικά, ώστε αρχές φθινοπώρου να είμαστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουμε το πρώτο κανονικό δοκιμαστικό δρομολόγιο. Δηλαδή το τρένο να ξεκινήσει από το Αμαξοστάσιο και να φτάσει πρώτα μέχρι το Συντριβάνι και μετά μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό”.

Στόχος των ιθυνόντων όπως σημειώνει ο κ. Μυλόπουλος, είναι “στο τέλος του 2020 να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σε εμπορική λειτουργία το σύνολο του έργου της βασικής γραμμής, και το πρώτο εξάμηνο του 2021 να δώσουμε την Καλαμαριά”.

Τι ισχύει για τα εργοτάξια και τους δρόμους

Ο κ. Μυλόπουλος μίλησε και για τα εργοτάξια και για το πότε θα ανοίξουν οι κεντρικοί δρόμοι: “Σε όλους τους σταθμούς της βασικής γραμμής, εκτός από της Αγίας Σοφίας και της Βενιζέλου, οι δρόμοι έχουν ανοίξει. Είναι καταλήψεις εργοταξιακές χρόνων, μέχρι και δώδεκα χρόνων, οι οποίες έχουν απομακρυνθεί και έχει ανακουφιστεί η πόλη, η οποία αρχίζει και κυκλοφορεί κανονικά. Της Αγίας Σοφίας τμηματικά θα απομακρύνονται μέχρι του χρόνου, γιατί τέλος του 2020 θα λειτουργήσει η Αγίας Σοφίας, και της Βενιζέλου θα αρχίσουν να απομακρύνονται μετά το 2021, καθώς θα πλησιάζουμε στο 2023 που θα ολοκληρωθεί ο σταθμός”.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. βρέθηκε στην Ιταλία και είδε από κοντά την εξέλιξη της κατασκευής των συρμών. Δείτε ΕΔΩ!

Πηγή: life-events.gr

Επιμέλεια: inkomotini.news