Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ανοίγει την αυλαία του 2020, κινηματογραφικά, φιλοξενώντας για δύο ημέρες, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα Σύνορα» με προβολές των βραβευμένων ντοκιμαντέρ του.

Το πρόγραμμα των προβολών, με ελεύθερη είσοδο, έχει ως παρακάτω:

  • 10/1 στις 20:00, “The Silence of Others” (Almudena Carracedo & Robert Bahar, Ισπανία, ΗΠΑ 2018), και “Time to Leave” (OrhanTekeoglu, Τουρκία 2019).
  • 11/1 στις 20:00, “Heart of Stone” (Claire Billet & Olivier Jobard, Γαλλία 2019), και “Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο” (Ειρήνη Σαρίογλου & Άγγελος Κοβότσος, Ελλάδα).

Το εν λόγω Φεστιβάλ διεξάγεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, της Πρεσβείας της Αυστραλίας και της Πρεσβείας του Ισραήλ.

Κρατήσεις θέσεων: 25310-37770 και 25310-27484.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Γιάννης Κυριαζής, καλωσόρισε την εκπρόσωπο των διοργανωτών, Καθηγήτρια Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, Ειρήνη Σαρίογλου, εξήρε το έργο του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών και την προσφορά του Φεστιβάλ του Καστελλόριζου, τόνισε οτι η γνώση της ιστορίας είναι απαραίτητη, και εξέφρασε την βούληση και για μελλοντική συνεργασία των δύο πλευρών.

Η κ. Σαρίογλου, εξέφρασε τη χαρά της για την πρόσκληση εκ μέρους του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, αναφέρθηκε στους στόχους του Φεστιβάλ Καστελλόριζου, και παρουσίασε τις ταινίες που θα προβληθούν.