Τα τελικά αποτελέσματα της δράσης «Green Spots: Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Καινοτόμο και Περιβαλλοντικά Φιλικό Δίκτυο για την Ανάπτυξη και Προώθηση της Επιχειρηματικότητας / Green Spots», του Προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας 2007-2013», από τον Δήμο Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρο, και τους Δήμους Χασκόβου και Τσεπελάρε, παρουσιάστηκαν στο απολογιστικό συνέδριο που διοργάνωσε στην Κομοτηνή η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Κομοτηνής «Κ. Καραθεοδωρή».

PrintΓια τα αποτελέσματα του έργου μίλησε ο Δήμος Ισπηκούδης (στέλεχος της «Κ. Καραθεοδωρή»), την παρουσίαση των ψηφιακών εργαλείων του έργου παρουσίασε ο Δημοσθένης Καραγεωργίου (από την ΠΡΙΣΜΑ Ηλεκτρονική), στην ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Κομοτηνής αναφέρθηκε η Χρύσα Καραδήμα (Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων),  τα έργα ανάδειξης του ιστορικού κέντρου Κομοτηνής, απαρίθμησε η Δέσποινα Πάσσου (Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κομοτηνής), η αποκατάσταση και η ανάδειξη της παραλιακής ζώνης Φαναρίου ήταν το θέμα της εισήγησης του  Κώστα Πλουμάκη (στελέχους της ΕΤΑΔ), για τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού για όλους, τοποθετήθηκε ο, Μιχάλης Ραγκούσης 9από τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Περπατώ»).

Στη ζώνη εφαρμογής του έργου έχουν ήδη τοποθετηθεί info kiosks, από τα οποία οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν χρηστικές πληροφορίες τουριστικού ενδιαφέροντος, στοιχείο που επισήμανε η Πρόεδρος της «Κ. Καραθεοδωρή» κ. Αφροδίτη Καρελιάδου, σημειώνοντας και την πολύτιμη σύμπραξη του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης.

Στο πληροφοριακό υλικό των info kiosks, έχουν διασυνδεθεί και εκείνο της ανάλογης πλατφόρμας JTI της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για τη συνέργεια της οποίας μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ