Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, με ένα ακόμη βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, καλεί τους δημότες να συνεχίσουν να τηρούν την οδηγία “Μένουμε Σπίτι” κατά τη διάρκεια των άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει την κρισιμότητα των ημερών που διανύουμε όσον αφορά την περαιτέρω αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, τονίζοντας: Όλοι το ξέρουμε ότι διανύουμε την κρισιμότερη για την εξέλιξη της πανδημίας, εβδομάδα. Πρέπει να επιδείξουμε σύνεση. Με την ελπίδα και την αισιοδοξία μας ακατάβλητη. Πρέπει να συνεχίσουμε να μένουμε στα σπίτια μας. Μέσα στις έκτακτες αυτές συνθήκες, σας καλώ να δείξουμε όλοι το ηθικό μας ανάστημα. Να νοιαστούμε για το γενικό καλό. Να υψώσουμε την ατομική ευθύνη ως ασπίδα προστασίας της υγείας όλων μας”.

Δείτε ολόκληρο το μήνυμα του Δημάρχου:

“Συμπολίτισσες και συμπολίτες. Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω για άλλη μια φορά μαζί σας. Πρώτ’ απ’ όλα, για να ευχηθώ σε όλους τους χριστιανούς δημότες μας Καλή Ανάσταση. Ξέρουμε, βέβαια, ότι αυτές τις Άγιες μέρες τίποτα δεν είναι το ίδιο! Ο τόπος μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση κινδύνου της δημόσιας υγείας. Τα ήθη και τα έθιμα που αιώνες τώρα περιβάλλουν το κλίμα κατάνυξης των ημερών, δεν μπορούν να τελεστούν. Καλούμαστε να τιμήσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση με έναν μοναχικό τρόπο. Έτσι, όμως, θα αποδείξουμε ότι οι αξίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της αγάπης, είναι ζωντανές μέσα μας. Αυτό δεν είναι, άλλωστε, και το βαθύτερο νόημα της Ανάστασης, που σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε; Μέσα στις έκτακτες αυτές συνθήκες, σας καλώ να δείξουμε όλοι το ηθικό μας ανάστημα. Να νοιαστούμε για το γενικό καλό. Να υψώσουμε την ατομική ευθύνη ως ασπίδα προστασίας της υγείας όλων μας.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, παραμένουμε όρθιοι στις επάλξεις του καθήκοντος. Όλες οι υπηρεσίες μας, διοικητικές, οικονομικές, καθαριότητας, κοινωνικής πρόνοιας, εργάζονται για το κοινό καλό. Απολυμαίνουμε συνεχώς όλους τους δημόσιους χώρους και τα κτήρια. Φροντίζουμε τους ανήμπορους. Στηρίζουμε τους επαγγελματίες που πλήττονται. Ενισχύουμε το Νοσοκομείο μας και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ενημερώνουμε και εξυπηρετούμε καθημερινά τους δημότες μας.

Δημότισσες και δημότες μου. Άνθρωποι της καρδιάς μου. Όλοι το ξέρουμε ότι διανύουμε την κρισιμότερη για την εξέλιξη της πανδημίας, εβδομάδα. Πρέπει να επιδείξουμε σύνεση. Με το φρόνημά μας ακμαίο. Με την ελπίδα και την αισιοδοξία μας ακατάβλητη. Πρέπει να συνεχίσουμε να μένουμε στα σπίτια μας. Όπως το πράττουμε με συνέπεια εδώ και τόσο καιρό. Για να μπορούμε αύριο να είμαστε όλοι μαζί μια μεγάλη συντροφιά. Μια συντροφιά, που νίκησε με την υπευθυνότητά της τον ύπουλο εχθρό. Και που απέδειξε ότι το μεγαλείο της αγάπης και της αλληλεγγύης πάντα νικάει.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!”.