-
Μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι της νομαρχιακής οργάνωσης Ροδόπης της ΝΔ (ανέλαβε το 2016 και είχε επανεκλεγεί το 2018), ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης ανακοίνωσε οτι ολοκλήρωσε τον κύκλο του και δήλωσε “έτοιμος για διαφορετικά μονοπάτια”.
“Πρόκειται για προσωπική και συνειδητή απόφαση να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΔΕΕΠ (σ.σ. τέως ΝΟΔΕ) Ροδόπης ΝΔ”, τόνισε ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα μετά τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του οτι δεν θα διεκδικήσει το αξίωμα για τρίτη θητεία (στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου), υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “όλα αυτά τα χρόνια οδηγοί στις αποφάσεις μου υπήρξαν η συναίνεση και η σύμπνοια”.
Αναλύοντας την απόφασή του σημείωσε πως “δεν ήταν εύκολη, εξέτασα και ζύγισα πολλές παραμέτρους”, και δεν έκρυψε οτι “κάποιες συμπεριφορές με βοήθησαν να ξεκαθαρίσω τις σκέψεις μου”, χωρίς ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά, να εξηγήσει τι εννοεί – “κάποια πράγματα καλό είναι να μη βγαίνουν προς τα έξω”, απάντησε χαρακτηριστικά, προτάσσοντας “το καλό της παράταξης”. Άλλωστε, όπως επεσήμανε, “όλα αυτά τα χρόνια γνώμονάς μου ήταν το καλό της παράταξης, βάζοντας τις προσωπικές μου φιλοδοξίες και τα πιστεύω σε δεύτερη μοίρα”.
Πάντως, σημειώνοντας πως έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση θεωρώντας πως έκλεισε τον κύκλο της προσφοράς του στην οργάνωση, δήλωσε “έτοιμος για διαφορετικά μονοπάτια”. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “όταν κάτι ολοκληρώνεται, κάτι άλλο ξεκινά και δημιουργεί προσδοκίες”. Τούτων δοθέντων ρωτήθηκε για το πολιτικό μέλλον του, και απάντησε: “Παραμένω κομματικά ενεργός, δεν αποκλείω τίποτα”.
Αναφορικά με την επόμενη μέρα της οργάνωσης ευχήθηκε “η νέα διοίκηση να πάει τη ΔΕΕΠ ακόμα πιο ψηλά”, και διαβεβαίωσε οτι θα είναι αρωγός της.
Κλείνοντας, ευχαρίστησε: τους προκατόχους του Κώστα Ναλμπάντη και Ντίνο Μορφακίδη “για την άψογη συνεργασία και για τα όσα προσέφεραν στην οργάνωση και σε μένα προσωπικά” όπως τόνισε, τον αείμνηστο πρώην περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργο Παυλίδη τον οποίο χαρακτήρισε “ξεχωριστό άνθρωπο που είχα τη χαρά να με θεωρεί συνεργάτη του και με τίμησε με τη φιλία του και τις ανεκτίμητες πολιτικές συμβουλές του”, τους “φίλους και συναγωνιστές σε όλη αυτή τη διαδρομή”, καθώς και την οικογένειά του που όπως είπε “όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μου και χωρίς τη βοήθειά της δεν θα μπορούσα να ασχολούμαι σε καθημερινή βάση με την οργάνωση και την παράταξη”.
Τέλος, αναφέρθηκε στις πιο δύσκολες και στις πιο ευχάριστες στιγμές της διαδρομής του στην κομματική οργάνωση.