[VIDEO] “Φεστιβάλ Ειρήνης” Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα – Ήρθε για να μείνει

Με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακή ανταπόκριση 5.700 επισκεπτών από τον Ίασμο, τη Ροδόπη, την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, πραγματοποιήθηκε το "1ο Φεστιβάλ Ειρήνης" του Δήμου Ιάσμου.
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΙΑΣΜΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου από τον Ίασμο, τη Ροδόπη, την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, πραγματοποιήθηκε το “1ο Φεστιβάλ Ειρήνης” του Δήμου Ιάσμου.

Το διήμερο των εκδηλώσεων παρακολούθησαν περίπου 5.700 επισκέπτες.

Στην κορύφωση των εκδηλώσεων, η Γλυκερία, η Ντιλέκ Κοτς και η Νταρίνα Σλάβτσεβα Σλάβοβα, “μάγεψαν” τους 4.550 θεατές που γέμισαν ασφυκτικά το Δημοτικό Γήπεδο Ιάσμου.

Την πρώτη ημέρα, ο Χρήστος Χατζόπουλος και η Παρέα του, και τα συγκροτήματα “Rodopi Ensemble” και “Balkanatolia”, έδωσαν τοπικό και πολυπολιτισμικό χρώμα τέχνης και πολιτισμού στον Ίασμο.

[VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνειΕπίσης, εντυπωσίασαν στο τρίγλωσσο – ελληνικό, τουρκικό και βουλγαρικό πρόγραμμα – οι παρουσιάστριες των μουσικών εκδηλώσεων, Νατάσα Βαφειάδου, Πελήν Μποδούρ Μουμίν και Βιολέτα Ιωαννίδη. 

Στα αξιοσημείωτα του διημέρου κατατάσσεται η πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Σε αναγνώριση της χορηγικής υποστήριξης της διοργάνωσης έγινε σε οθόνη μεγάλων διαστάσεων παρουσίαση όλων των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της “Aegean” που ήταν χορηγός αερομεταφορών των καλλιτεχνών.

[VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνειΤο “1ο Φεστιβάλ Ειρήνης” του Δήμου Ιάσμου, τίμησαν μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπης) και Μπουρχάν Μπαράν (Ξάνθης), η εκπρόσωπος του Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου, Δήμητρα Συμεωνίδου, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλης Μαυρίδης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης και Μύκης Μανώλης Τσέπελης και Ριδβάν Ντελή Χουσεΐν αντιστοίχως, ο τέως Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τζιχάν Ιμάμογλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Ιωάννης Μπούτος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αβδήρων Καδρή Δεμήρ, η Αντιδήμαρχος Δήμου Τοπείρου Σμαράγδα Βαχαρέλη, και ο Γενικός Διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών (THY) στην Ελλάδα, Γιαβούζ Ακκαγινάκ.

[VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνειΗ πρώτη διοργάνωση του “Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου”, δέχθηκε και την εξ αποστάσεως αναγνώριση και στήριξη αξιωματούχων των κυβερνήσεων Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα, αναγνώστηκαν συγχαρητήρια μηνύματα και επιστολές: του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Προέδρου ΥΤΒ του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας Abdullah Eren, του Πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Burak Özügergin, και του Προξένου της Βουλγαρικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Nikolay Karaivanov.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι το “Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου” διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα και τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και του Περιφερειακού Ταμείου ΑΜ-Θ.

Στις λοιπές δράσεις, με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και τα εργαστήρια εικαστικών και μουσικής στον Πολιτιστικό-Λαογραφικό Σύλλογο Μεγάλου Πιστού και στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου, με συμμετοχή κυρίως μαθητών και νεολαίας, όπως και ο μίνι ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο 5Χ5 Ιάσμου.

Σημαντική, δε, για την τοπική κοινωνία, ήταν και η συμμετοχή μελών και εθελοντριών του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Ροδόπης, “Δύναμη Ψυχής”, με στόχο την ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Ιάσμου για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών.

[VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνειΟ Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, στη σύντομη τρίγλωσση ομιλία του, έκανε περιληπτική αλλά μεστή αναφορά στο νόημα της εδραίωσης της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων, τονίζοντας:

“Ο σπουδαίος Μαχάτμα Γκάντι, είπε: δεν υπάρχει δρόμος για την ειρήνη, η ειρήνη είναι ο δρόμος. Δεν θα μιλήσω, δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω. Μιλήσατε όλοι εσείς. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Η εικόνα της ειρήνης, της ενότητας, της αλληλεγγύης, της ομοψυχίας. Σας ευχαριστώ που αγκαλιάσατε την ιδέα μας. Σας ευχαριστώ που τιμήσατε τον κόπο των συνεργατών μου. Να αγαπάτε την ειρήνη, να μάχεστε για την ειρήνη, να διεκδικείτε την ειρήνη. Σας ευχαριστώ που όλοι μαζί, ενωμένοι, καταστήσαμε τον Ίασμο, τον Δήμο Ιάσμου, ως το κέντρο της ειρήνης, ως τον τόπο της ειρήνης, ως την πρωτεύουσα της πολυπολιτισμικότητας των Βαλκανίων”.

[VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνειΤούτων δοθέντων, οι προσδοκίες για την πολυπληθέστερη εκδήλωση στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ το τελευταίο διάστημα, επαληθεύτηκαν, και η αθρόα, εγκάρδια συμμετοχή του κόσμου, ιδίως στην κορύφωση των εκδηλώσεων, απέδειξε ότι η πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιάσμου να υφίσταται μια διοργάνωση που να ενώνει όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής, κοινωνικού, οικονομικού, βιοτικού ή μορφωτικού επιπέδου, αγκαλιάστηκε από τους Θρακιώτες και όχι μόνο, και το “Φεστιβάλ Ειρήνης” ήρθε για να μείνει, ήρθε για να καθιερωθεί ως θεσμός. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

[VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει

[VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει

[VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει

[VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει [VIDEO] "Φεστιβάλ Ειρήνης" Δήμου Ιάσμου: Κέρδισε το στοίχημα - Ήρθε για να μείνει

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood