Με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, επικοινώνησε ο βουελυτής Ροδόπης του ΚΙΑΝΛ, Αχμέτ Ιλχάν, προκειμένου να ενημερωθεί ειδικά για το θέμα των εισερχομένων από την Τουρκία φοιτητών στη Θράκη και την καραντίνα στην οποία έχουν ήδη τεθεί φιλοξενούμενοι σε ξενοδοχεία της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο υφυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι «εφαρμόζεται απαρέγκλιτα το υπάρχον πρωτόκολλο που ισχύει για όλη τη χώρα», και του τόνισε ότι «η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Από την πλευρά του ο Ιλχάν Αχμέτ επεσήμανε στον Νίκο Χαρδαλιά «την ανάγκη να εφαρμοστεί το υπάρχων νομοθετικό πλαίσιο κατά γράμμα και στη Θράκη, προκειμένου οι γονείς και οι φοιτητές να γνωρίζουν τις επόμενες διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να μην επικρατήσει σύγχυση και αναστάτωση σχετικά με τον χρόνο επανόδου των ανθρώπων αυτών στα σπίτια τους».

Σε δήλωσή του, δε, ο βουλευτής, αναφέρει: «Παρακολουθώ στενά όλες τις ενέργειες που γίνονται και βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς και την κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να περιορίσουμε την ταλαιπωρία των επαναπατριζομένων. Να μην ξεχνάμε όμως ότι προέχει η υγεία όλων μας και του κοινωνικού συνόλου, και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να επιδεικνύουμε υπομονή, υπευθυνότητα, και να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες που δίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας».

«Μένουμε σπίτι, παραμένουμε ασφαλείς», τονίζει καταληκτικά ο Ιλχάν Αχμέτ.