Έκκληση προς τους κατοίκους της Κομοτηνής, και κυρίως προς τους επαγγελματίες και τους νέους, απευθύνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, εν όψει της “άκρως επικίνδυνης υγειονομικά περιόδου” που σηματοδότησε για την περιοχή η εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος διαβεβαιώνει πως “ως δημοτική αρχή έχουμε κατευθύνει τις προσπάθειες μας και μεγάλο τμήμα οικονομικών πόρων για την αντιμετώπιση του covid-19”, όμως, τονίζοντας την καθοριστικής αναγκαιότητας ενεργοποίηση του ευρέως κοινού, απευθύνει την παράκληση: “Σας ζητώ να δείξουμε όλοι τα κοινωνικά αντανακλαστικά μας, να αναλάβουμε το βάρος της ατομικής μας ευθύνης, και να υψώσουμε ανάχωμα στον ιό. Ας δείξουμε όλοι μαζί οτι η Κομοτηνή μπορεί να αντιμετωπίσει το κακό”.

Απευθυνόμενος, δε, ιδιαιτέρως προς τους νέους και τις νέες, τους καλεί να τηρούν σχολαστικά τις υγειονομικές οδηγίες των ειδικών, ενώ με έμφαση καλεί τους επαγγελματίες (σ.σ. προφανώς της διασκέδασης και της εστίασης), να μην κάνουν καμία έκπτωση στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, προσθέτοντας με νόημα πως “το όποιο πρόσκαιρο κέρδος δεν επιτρέπεται να θέτει σε κίνδυνο μια ολόκληρη κοινωνία. Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία”.

Τέλος, υπογραμμίζει πως οι πόρτες του Δήμου είναι ανοιχτές για όλους, “για κάθε δυνατή βοήθεια και ενημέρωση”.