Η “ΠΛΑΤΕΙΑ” (https://www.facebook.com/groups/785865081446062/?fref=ts) μας προσκαλεί να γνωρίσουμε δύο νέους φίλους της, τον Έλπι και τη Δώρα, που κατέγραψαν με τον κινηματογραφικό τους φακό το ταξίδι τους στην Αφρική (διέσχισαν μέσα σε έξι μήνες δώδεκα χώρες, από το Κέιπ Τάουν μέχρι το Κάιρο).

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος 2015 για την Αναπτυξιακή Συνεργασία, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Κομοτηνής, διοργανώνει την Τρίτη 10 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής, εκδήλωση όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «AfriQuest: Διασχίζοντας την Αφρική – προσφέροντας 3.000 χαμόγελα», του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Θεοδώρας Μπίτση.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι στόχοι του Ευρωπαϊκού Έτους, αφού σκοπός της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τη βοήθεια που παρέχει η Ε.Ε. στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και για τα οφέλη της εθελοντικής δράσης.

12 χώρες – 6 μήνες – 15.000 χιλιόμετρα – μονάχα με τη σκηνή και το σακίδιο στον ώμο…
Ο Έλπις και η Δώρα διέσχισαν την Αφρική από το Cape Town έως και το Cairo με μέσα μαζικής μεταφοράς, και ταυτόχρονα προσέφεραν αξιοθαύμαστο ανθρωπιστικό έργο. Με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από διαδικτυακές καμπάνιες, κατάφεραν να βοηθήσουν ορφανοτροφεία και ιατρεία σε Νότιο Αφρική, Τανζανία, Αιθιοπία, να φτιάξουν σχολείο στην Κένυα, καθώς και πηγάδι στο Σουδάν το οποίο έδωσε πρόσβαση σε καθαρό νερό σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους!

Κινηματογραφώντας τις εμπειρίες τους, το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό.
Αφρικανικά ζώα και εθνικά πάρκα, τροπικά δάση και σαβάνα, κοκοφοίνικες και παρθένες παραλίες, πυραμίδες και καμήλες, Ζουλού και Μασάι… Αυτό το ντοκιμαντέρ τα έχει όλα!

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία – συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.