Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος 2015 για την Αναπτυξιακή Συνεργασία, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Κομοτηνής σε συνεργασία με την «ΠΛΑΤΕΙΑ» (https://www.facebook.com/groups/785865081446062/?fref=ts) διοργάνωσε εκδήλωση προβολής του ντοκιμαντέρ «AfriQuest: Διασχίζοντας την Αφρική – προσφέροντας 3.000 χαμόγελα», του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Θεοδώρας Μπίτση.

ΑΦΡΙ12 χώρες – 6 μήνες – 15.000 χιλιόμετρα – μονάχα με τη σκηνή και το σακίδιο στον ώμο…
Ο Έλπις και η Δώρα διέσχισαν την Αφρική από το Cape Town έως και το Cairo με μέσα μαζικής μεταφοράς, και ταυτόχρονα προσέφεραν αξιοθαύμαστο ανθρωπιστικό έργο. Με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από διαδικτυακές καμπάνιες, κατάφεραν να βοηθήσουν ορφανοτροφεία και ιατρεία σε Νότιο Αφρική, Τανζανία, Αιθιοπία, να φτιάξουν σχολείο στην Κένυα, καθώς και πηγάδι στο Σουδάν το οποίο έδωσε πρόσβαση σε καθαρό νερό σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους! Κινηματογραφώντας τις εμπειρίες τους, το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό. Αφρικανικά ζώα και εθνικά πάρκα, τροπικά δάση και σαβάνα, κοκοφοίνικες και παρθένες παραλίες, πυραμίδες και καμήλες, Ζουλού και Μασάι… Αυτό το ντοκιμαντέρ τα έχει όλα!

ΑΦΡΙΚΗ 4

Την πρόθεση να επαναλάβει κάτι ανάλογο στο μέλλον, εξέφρασε ο κ. Χρυσοβέργης.

ΑΦΡΙΚΗ 2

«Να μάθουμε να αγαπάμε», είναι το «δίδαγμα» της εμπειρίας που έζησε η κ. Μπίτση.

ΑΦΡΙΚΗ 3

Παράλληλα με την προβολή, παρουσιάστηκαν οι στόχοι του Ευρωπαϊκού Έτους για την Αναπτυξιακή Συνεργασία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη βοήθεια που παρέχει η Ε.Ε. στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και για τα οφέλη της εθελοντικής δράσης, όπως σημείωσε η υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής, κ. Λουίζα Σαλτσίδου.