860 λίτρα ελαιολάδου συγκεντρώθηκαν μέσω του 1ου Santa Run Κομοτηνής, και παραδόθηκαν σήμερα στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών  (σύλλογοι ΑμεΑ «Περπατώ» και «Ηρόδικος», φιλανθρωπική δράση «Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα», δρομικά «Komorun ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ» και «Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας»), παρουσιάστηκαν ακόμη ο απολογισμός και το βίντεο της δράσης.

Στην ηθική υπεραξία της δράσης η οποία αναδεικνύεται από τη μαζική ανταπόκριση του κοινού, εστίασε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας: «Το αποτέλεσμα της εκδήλωσης με τη συγκομιδή ελαιόλαδου είναι αρκετά σημαντικό. Εγώ θα ήθελα να σταθώ στο ηθικό κομμάτι που είναι ακόμη πιο σημαντικό, γιατί η συμμετοχή του κόσμου ήταν αρκετά συγκινητική. Το ηθικό κομμάτι υπερβαίνει ακόμη και τα αποτελέσματα της συγκομιδής και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο αυτήν την πρωτοβουλία και άλλες παρόμοιες. Θα είμαστε πάντα δίπλα ως Δήμος σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους συμμετέχοντες και προς τον «Περπατώ», εξέφρασε η κ. Λιβεριάδου, επισημαίνοντας πως η αξία του εθελοντισμού είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του προφίλ της ΔΚΕΠΠΑΚ: «Ο εθελοντισμός είναι από τις βασικές λειτουργίες της ΔΚΕΠΠΠΑΚ, και για εμάς ήταν αναμενόμενο αυτό το αποτέλεσμα. Πολύ μεγάλη η προσφορά όλων των συνεργατών σε αυτήν την προσπάθεια, στέκομαι ιδιαίτερα στον σύλλογο «Περπατώ» ο οποίος πραγματικά βοήθησε απεριόριστα. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, συγκινητικό, η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανεπανάληπτη».

«Ο εθελοντισμός είναι μια μορφή αλληλεγγύης και δεν έχει ούτε κοινωνικούς ούτε οικονομικούς διαχωρισμούς. Όλοι μας ήμασταν εκεί, μαζί, για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας», σημείωσε ο κ. Σωτηρακόπουλος, ευχαριστώντας «συνδημότες μας και τους συνδιοργανωτές που συνέβαλαν σε αυτό το γεγονός δημιουργώντας μια «κοσμοθάλασσα».

Την κοινωνική εθελοντική ευαισθητοποίηση που επιδεικνύουν οι Κομοτηναίοι όποτε τους απευθύνεται σχετικό κάλεσμα, επισήμανε η κ. Άρτεμη Τσολάκη από τη δράση «Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα»: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όλοι μας. Για ακόμη μία φορά ο εθελοντισμός έδειξε τη δύναμή του στην πόλη μας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι συμμετέχοντες. Η Κομοτηνή μας έχει δείξει το πρόσωπό της, βλέπουμε ότι συμμετέχουν συνεχώς και περισσότεροι σε ότι γίνεται και ελπίζω του χρόνου να είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Την άψογη  συνέργεια δημοτικής αρχής-συλλόγων-εθελοντών-συμμετεχόντων, εξήρε ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης από τον «Περπατώ» και τον «Ηρόδικο»: «Ήταν δράση η οποία ξεκίνησε σαν ιδέα, ένα πρωινό, και τελικά κατέληξε να καλύψει πλήρως τις προσδοκίες μας, κατάφερε να συνενώσει αρχικά δύο ομοειδή δρώμενα της πόλης («Komorun» και «Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας»), και στη συνέχεια να έρθουν και να «δέσουν» όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι της πόλης. Είχαμε μια πολύ μεγάλη υποστήριξη από τη Δημοτική Αρχή, μια συγκέντρωση βοήθειας σε ανθρώπινο δυναμικό εξαιρετική από τη ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής και να καταλήξουμε στο υλικό προσφοράς, το ελαιόλαδο. Καταλήξαμε να συγκεντρώσουμε 860 λίτρα λαδιού. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο στόχος επιτεύχθηκε, τα παιδιά και ο κόσμος το χαρήκανε, και θα βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Στη σημασία του αθλητισμού ως κοινωνικού φαινομένου που μπορεί να εμπνεύσει πρωτοβουλίες εθελοντισμού, αναφέρθηκε ο κ. Αντώνης Καμπάς από το “Komorun»: «Αυτό που θέλω να τονίσω από την πλευρά της ΣΕΦΑΑ, είναι ότι ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο αποδεικνύεται σε τέτοιες δράσεις και αυτός είναι ο ρόλος μας σε τέτοια καλέσματα, στα οποία θα δίνουμε πάντα το παρόν».