Σειρά έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή αναβάθμιση της Ροδόπης, έχουν δρομολογηθεί από την τοπική Αντιπεριφέρεια.

«Στοχεύουμε να ανεβάσουμε το αναπτυξιακό προφίλ της Ροδόπης μέσα από την υλοποίηση σημαντικών έργων, παρά την έλλειψη χρηματοδοτήσεων και επιχειρησιακών εργαλείων, παρά την υποστελέχωση των Υπηρεσιών μας, παρά τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων μας από το κεντρικό κράτος», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Ενδεικτικά, ο ίδιος, κατά την κήρυξη της έναρξης του πρόσφατου Via Egnatia Festival, απαρίθμησε τα εξής προγραμματισμένα έργα:

  • Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας-Παραλίας Πετρωτών – Χρηματοδότηση από το ΠΕΠ/ΑΜ-Θ – Προϋπολογισμού 13,5 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Βελτίωση οδικής ασφάλειας – Χρηματοδότηση από το ΠΕΠ/ΑΜ-Θ – Προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Έργα συντήρησης και βελτίωσης βατότητας εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου – Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – Προϋπολογισμού 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ σε κτίρια όπου στεγάζονται Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης – Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – Προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.
  • Χρηματοδότηση με 5 εκατομμύρια ευρώ, των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων των Δήμων Κομοτηνής και Μαρώνειας-Σαππών.

Ενόψει μάλιστα των παραπάνω, ο κ. Τσαλικίδης εξαίρει το έργο των μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, που «καταβάλλουν καθημερινά τεράστιες προσπάθειες για να ενισχυθεί η θέση και η ταυτότητα της περιοχής μας μέσα από μεγάλα αναπτυξιακά έργα».