Και φέτος τα Χριστούγεννα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), γίνεται … αυτόπτης μάρτυρας του «κόκκινου» αγώνα δρόμου στην καρδιά της πόλης – του 2ου Santa Run Komotini 2017.

H Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), o Αθλητικός Σύλλογος  ΑμεΑ “Ηρόδικος”, και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης, “Komorun” και “Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας”, υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ, συνδιοργανώνουν έναν αγώνα δρόμου αφιερωμένο στον εθελοντισμό, στο πλαίσιο της δράσης «Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα» που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Κομοτηνή για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Εκκίνηση από την Τσανάκλειο Σχολή – Τερματισμός στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Μια Πόλη… Μια Δράση… Ένας Κοινός Σκοπός! Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ.

Ο ξεχωριστός αυτός αγώνας δρόμου, μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου στην Κομοτηνή, καθώς στον τερματισμό του θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης.

Οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν από τους διοργανωτές σκουφάκι του Αϊ Βασίλη, και θα τρέξουν με σκοπό τη συγκέντρωση ελαιολάδου για την ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής. Πέρυσι συγκεντρώθηκαν 860 φιάλες ελαιολάδ! Φέτος θα ξεπεραστεί ο αριθμός αυτός;

“Στην προσπάθειά αυτή καλούμε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, καθώς και όλους τους συμπολίτες μας, να τρέξουν με … τον Αϊ Βασίλη!”, είναι το κάλεσμα των διοργανωτών, οι οποίοι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, τόνισαν:

Νατάσα Λιβεριάδου, Πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής

Μιχάλης Ραγκούσης, Πρόεδρος “Ηρόδικου”

Άρτεμις Τσολάκη, εκπρόσωπος δράσης “Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα”