(VIDEO) Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση ενόψει-Ημερίδα της ΕΕΤΑΑ στην Κομοτηνή

Νέο επιχειρησιακό μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ.
43952950_338306823591251_446204560403333120_n

Ημερίδα με θέμα “Αναδιοργάνωση και Διοικητική Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης – Απλούστευση Διαδικασιών / Προώθηση της Ψηφιακής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε στην Κομοτηνή η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

(VIDEO) Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση ενόψει-Ημερίδα της ΕΕΤΑΑ στην ΚομοτηνήΜε το τρίπτυχο “Αλλάζουμε τον τρόπο εργασίας μας / Αλλάζουμε τη λειτουργία των ΟΤΑ / Εξυπηρετούμε καλύτερα τον πολίτη, ταχύτερα και με μικρότερο κόστος”, αναπτύχθηκαν δύο βασικές θεματικές με τις ενότητές τους:

  • Νέο επιχειρησιακό μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ:

-Νέα πληροφοριακά συστήματα.

-Νέες γνώσεις και αντιλήψεις του ανθρώπινου δυναμικού.

-Νέα πρότυπα οργάνωσης, στελέχωσης και λειτουργίας.

  • Δικτύωση και Συμμετοχή για τη διαχείριση της αλλαγής:

-Δημιουργία κουλτούρας αλλαγής στο εσωτερικό των ΟΤΑ.

-Αποτελεσματική διαχείριση της αντίστασης στην αλλαγή.

-Δημιουργία σχεδίων για την υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής την ημερίδα παρακολούθησε ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, Γιάννης Γκαράνης, δηλώνοντας:

(VIDEO) Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση ενόψει-Ημερίδα της ΕΕΤΑΑ στην Κομοτηνή“Η ψηφιακή αυτοδιοίκηση αποτελεί αναγκαία συνθήκη προκειμένου οι ΟΤΑ να αναπτύξουν ταχύτητες σύγχρονης διοικητικής και λειτουργικής επάρκειας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη ανταπόκρισή τους στις εξελισσόμενες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Ως Δήμος Κομοτηνής δηλώνουμε το “παρών”, και είναι δεδομένο για εμάς οτι θα εντείνουμε την ενεργοποίησή μας προς αυτή την κατεύθυνση, με επίκεντρο όπως πάντα τον πολίτη και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κάθε συνδημότη”.

Την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκπροσώπησε η εκτελεστική γραμματέας Ζωή Κοσμίδου, που στον χαιρετισμό της ανέφερε:

Εκ των εισηγητών της ημερίδας, ένας από τους κορυφαίους διεθνώς Έλληνες επιστήμονες, ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννης Χαραλαμπίδης*.

*O Γιάννης Χαραλαμπίδης εκτός από Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είναι παράλληλα και Ιδρυματικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ίδιου Πανεπιστημίου, όπου σχεδιάζει και διοικεί δράσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα, καθώς και Διευθυντής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου συντονίζει την υλοποίηση καινοτομικών έργων εκσυγχρονισμού του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Έχει περισσότερα από είκοσι έτη εμπειρία στη σχεδίαση, υλοποίηση, διοίκηση και εφαρμογή σύνθετων πληροφοριακών συστημάτων, ως Υπεύθυνος Έργων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Έχει εργαστεί για οκτώ έτη ως Διευθυντικό Στέλεχος του ομίλου Singular Logic, όπου διοίκησε την ανάπτυξη προϊόντων και την επέκταση της εταιρείας σε Ελλάδα, Ανατολική Ευρώπη, Ινδία και ΗΠΑ.
Για επτά έτη έχει υπάρξει βασικό στέλεχος του Ελληνικού Κέντρου Διαλειτουργικότητας, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Έχει δημοσιεύσει δέκα βιβλία και περισσότερες από διακόσιες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, ενώ συμμετέχει ενεργά σε επιτροπές προτυποποίησης και επιστημονικά όργανα.
Το 2014 διακρίθηκε ως ο 8ος πιο παραγωγικός συγγραφέας–ερευνητής σε παγκόσμιο επίπεδο, και 1ος από την Ελλάδα στο πεδίο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανάμεσα σε 9.500 ακαδημαϊκούς, με βάση το μέγεθος του δημοσιευμένου έργου σε διακεκριμένα περιοδικά, συνέδρια και βιβλία, μετά από έρευνα του Washington University/ΗΠΑ.
Έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο στο 7o και στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης IFIP eGOV (2008, 2012), με το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό OMG/Business Process Modelling (2009), και με το 2ο βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European eGovernment Awards (2009).
Στις 8 Αυγούστου 2018, το όνομά του φιγουράρισε ανάμεσα στα εκατό των πιο σημαντικών ανθρώπων στον κόσμο στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα, κατά τον διεθνή οίκο Apolitical.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood