– Χάνονται 500 ώρες μαθημάτων!

Σε συμβολική κατάληψη του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής, προχώρησαν μαθητές και σύλλογος γονέων-κηδεμόνων, σε μια ενέργεια παράλληλα με όλα τα Μουσικά σχολεία της χώρας, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά λειτουργικά προβλήματα και εκπαιδευτικά ζητήματα που χρήζουν λύσεων.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του συλλόγου γονέων-κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Κομοτηνής, κ. Χρύσα Παπαδοπούλου, οι δυσλειτουργίες σχετικά με τη σίτιση και τη μεταφορά των μαθητών αντιμετωπίζονται επαρκώς μέσα από την πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Ωστόσο παραμένουν άλυτα τα καυτά εκπαιδευτικά θέματα, όπως είναι οι τραγικές ελλείψεις εκπαιδευτικών, και δη … μουσικών (!), με αποτέλεσμα να χάνονται πεντακόσιες ώρες μαθημάτων, ενώ όργανα που θα έπρεπε να διδάσκονται ατομικά (όπως το πιάνο και ο ταμπουράς), οι υπάρχοντες καθηγητές αναγκαστικά διδάσκουν σε ολιγομελή τμήματα.

Ένα ακόμη μείζον ζήτημα, είναι η μη πιστοποίηση των αποφοίτων, μολονότι αυτό προβλεπόταν από την ιδρυτική νομοθεσία των Μουσικών σχολείων.