Υπό επαγρύπνηση τελεί η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τον προϊστάμενό της Κώστα Χουβαρδά να παρακολουθεί στενά την κατάσταση, δεδομένης της ανοδικής τάσης της στάθμης των ποταμών εξ αιτίας της τήξης των όγκων χιονιού – κυρίως στη Βουλγαρία – αλλά και λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων 24ώρων.

Μεγάλους όγκους νερού “κουβαλούν” τα ποτάμια Τούντζας και Εργίνης που “κατεβαίνουν” από την Τουρκία και εισέρχονται στην Ελλάδα στη Βύσσα και στο Τυχερό αντίστοιχα, με τις αρχές της γείτονος να βρίσκονται ήδη σε “πορτοκαλί” συναγερμό.

Χαρακτηριστικά, στη θέση “Πέταλο” του Πόρου, η στάθμη του ποταμού Έβρου αγγίζει τα 5,40 μέτρα – όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε στο facebook ο αντιδήμαρχος Φερρών Αλεξανδρούπολης Νίκος Γκότσης – με όριο επιφυλακής τα 5,60 και όριο συναγερμού τα 6,00.

 

 

 

Αγρίεψε το Τσάι

Δημοσιεύτηκε από Νικόλαος Γκότσης στις Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

 

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον Ερυθροπόταμο στην πόλη του Διδυμοτείχου – όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε στο facebook ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης – με το όριο επιφυλακής να είναι 5,60 μέτρα και το όριο συναγερμού 6,80.

Δημοσιεύτηκε από Παρασκευάς Πατσουρίδης στις Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

Δημοσιεύτηκε από Παρασκευάς Πατσουρίδης στις Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018