Μεγάλη τιμή για το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης που διοργανώνεται από το 2014 στην Κομοτηνή από τη ΔΚΕΠΠΑΚ και τη σύμπραξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Η διεθνούς φήμης δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS, θα παρουσιάσει ηχογραφήσεις και θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις μεγαλύτερες πλατφόρμες μουσικής του κόσμου, μέρη της “μαγικής” συναυλίας των 100 κιθάρων που δόθηκε στις 6 Μαΐου 2016, του 3ου Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, αποσπάσματα από την εν λόγω συναυλία, θα προβληθούν από τετρακόσια μουσικά portal παγκόσμιας απήχησης, όπως σημείωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, Νατάσσα Λιβεριάδου! 

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης αποτελεί μία από τις πολλές διοργανώσεις που υποστηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, ο οποίος ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2013 από τον Στέλιο Γκόλγκαρη και τον Βασίλη Μαστοράκη, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της κιθάρας σε όλη την ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα σε ακριτικές περιφέρειες, όπως η Θράκη, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων σε πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης είναι ο διεθνούς φήμης συνθέτης και κιθαριστής Δημήτρης Σβυντρίδης, που με την αμέριστη στήριξη της Προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσσας Λιβεριάδου, και τη συνεργασία του Στέλιου Γκόλγκαρη, έχουν καταστήσει πλέον τη διοργάνωση από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη, όχι μόνο για τον αριθμό των συμμετεχόντων σπουδαστών, αλλά και για τους παγκοσμίως καταξιωμένους κιθαριστές από όλο τον κόσμο που κοσμούν τις συναυλίες του.