Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη, επισκέφθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. David Pears, εβρισκόμενος για πρώτη φορά στη Θράκη κατά τους δεκαπέντε πρώτους μήνες της θητείας του.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα ανάπτυξης μέσω του τουρισμού, με αναφορά στο περιβάλλον, στην ιστορία και στον πολιτισμό της περιοχής, με τον Αμερικανό διπλωμάτη να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα πλημμυρικά φαινόμενα του Έβρου.
Ο κ. Pears, που έχει σπουδάσει ελληνικές κλασσικές σπουδές, νωρίτερα επισκέφθηκε και τους Φιλίππους Καβάλας, δηλώνοντας έκθαμβος, και επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μνημείο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης συμπατριωτών του και όχι μόνο, τουριστών.
Κοινά σημεία θεώρησης των πραγμάτων στην περιοχή, διαπίστωσε ο κ. Παυλίδης, και εξέφρασε την πεποίθηση της στήριξης των στρατηγικών σχεδιασμών της διοίκησης της Περιφέρειας.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με τον κ. Παυλίδη να δωρίζει στον επισκέπτη του ένα αγαλματίδιο της Νίκης της Σαμοθράκης, σημειώνοντας με νόημα, και παραπέμποντας στα Ελγίνεια γλυπτά του Παρθενώνα, πως «τμήματα της ελληνικής ιστορίας υπάρχουν παντού στον κόσμο».
Ο κ. Pears συνοδευόταν από τον Αμερικανό Πρόξενο της Θεσσαλονίκης κ. Robert Sanders.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις: