• Ελ. Λαφτσή: “Επιβεβλημένη η συνεργασία Δήμου-Περιφέρειας”.
  • Τρ. Καζάκου: “Απαιτείται συντονισμός όλων των φορέων”.
  • Γ. Πετρίδης: “Σε ένα σύνολο 25.000 κτιρίων, υπήρξαν προβλήματα σε 50 από αυτά”. 

Τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην πόλη και στους οικισμούς της Κομοτηνής, μετά την ακατάπαυστη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε το Σαββατοκύριακο, απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο μετά από σχετική επιστολή της κ. Ελένης Λαφτσή.

Η επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης “Πολη-τική ανατροπή”, αναγνώρισε μεν την ένταση του φαινομένου και την έγκαιρη ενεργοποίηση των δημοτικών συνεργείων πολιτικής προστασίας, εντούτοις υπογράμμισε πως “πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες και τις λύσεις των προβλημάτων που δημιουργούνται από τέτοια καιρικά φαινόμενα, ώστε αύριο να μην αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα”, και εκτίμησε πως “είναι επιτακτική ανάγκη η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για την κατασκευή αντιπλημμυρικών υποδομών”.

“Οι ευθύνες, στο όποιο μέγεθός τους, πρέπει να αναζητηθούν. Τα αποτελέσματα ενός τέτοιου καιρικού φαινομένου τα είχαμε προβλέψει. Απαιτείται καλύτερος συντονισμός των φορέων”, σημείωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της παράταξης “Εμείς…η πόλη”, κ. Τριανταφυλλιά Καζάκου, υπενθυμίζοντας σχετική επιστολή της το προηγούμενο διάστημα.

“Η ακατάπαυστη βροχόπτωση των 100 περίπου χιλιοστών σε ένα 24ωρο, ποσότητα που αντιστοιχεί σε έναν μήνα, είναι αλήθεια οτι προκάλεσε ζητήματα σε 50 κτίρια, σε ένα σύνολο 25.000 κτιρίων στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας”, επισήμανε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, που εξήρε το προσωπικό και τα στελέχη του Δήμου που ανταποκρίθηκαν με αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της κατάστασης, τόσο όσον αφορά τα προληπτικά μέτρα όσο και την παρεμβατικότητα κατά την εκδήλωση το φαινομένου. Εξάλλου υπενθύμισε πως “στα περισσότερα σημεία της πόλης και των χωριών που τα προηγούμενα χρόνια δημιουργούνταν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα ακόμη και με μικρότερης έντασης καιρικά φαινόμενα, πλέον δεν ανακύπτει κανένα πρόβλημα”. Σε ότι αφορά, δε, τα 3-4 σημεία που εξακολουθούν να παρατηρούνται προβλήματα, τόνισε πως είναι περιπτώσεις που δεν επιδέχονται άμεσων παρεμβάσεων, ωστόσο στόχος της δημοτικής αρχής είναι να εξαλειφθούν και αυτά.