20140926_123905[1]

Εντείνουν τις αντιδράσεις τους ενάντια στη διαδικασία αξιολόγησης γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία, με την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ να συγκροτούν ενιαίο μέτωπο, προκηρύσσοντας διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων στις 1 και 2 Οκτωβρίου.

Ενόψει των επικείμενων κινητοποιήσεων και των εξελίξεων στον κλάδο των υγειονομικών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής με το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Τάσο Αντωνόπουλο.

20140926_123741[1]Ο κ. Αντωνόπουλος μιλώντας κατά την συνάντηση, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι προσβλέπει,μέσω της αξιολόγησης, στη δημιουργία ενός ρήγματος στις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και των πολιτών,  στην υποστελέχωση και αποδυνάμωση των δημόσιων νοσοκομείων, με στόχο να απομακρύνουν τον πολίτη από τη δημόσια περίθαλψη. Σημείωσε δε, ότι το μέτρο της αξιολόγησης είναι μέσο για την δημιουργία δεξαμενής απολύσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση προσπαθεί την κρίση που είναι βαθιά, να τη φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων.

Σημειώνεται οτι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ περιλαμβάνονται συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις την 1η Οκτωβρίου και 24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 2 Οκτωβρίου.