Από τους συνοριακούς φρουρούς στο Σημείο Ελέγχου της Συνοριοφυλακής στη Μάνδρα Σουφλίου του Έβρου, και το Παιδικό Χωριό SOS του Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε τις Πασχαλινές του επισκέψεις ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης.

«Μείζονος σημασία η αποστολή των συνοριοφυλάκων»

Ο κ. Παυλίδης αντάλλαξε με τους άνδρες της Συνοριοφυλακής ευχές και δώρα, και τους είπε: «Είμαστε εδώ εκ μέρους των πολιτών όλης της Περιφέρειας για δύο λόγους: Πρώτον για να ευχηθούμε σε σας και τις οικογένειές σας όπως και σε  όλους τους συμπολίτες μας και στον ελληνικό λαό, για τη γιορτή του Πάσχα· και δεύτερον, για να επιβεβαιώσουμε τη σημαντικότητα του έργου σας σε ότι αφορά τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης».

«Αναγκαία η ενίσχυση των εργαλείων περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης»

Επισημαίνοντας, δε, ο Περιφερειάρχης, τις ανάγκες θωράκισης της περιοχής από τη λαθρομετανάστευση, πρόσθεσε: «Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι πρέπει το ειρηνικό έργο των κατοίκων να ασκείται υπό συνθήκες ασφαλείας, που δεν θα υπάρχουν όσο υπάρχει αθρόα είσοδος και κίνηση παράνομων μεταναστών. Επιπλέον, τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για το έργο του περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης, πρέπει να αποκατασταθούν και να ενισχυθούν. Συγκεκριμένα, απαραίτητη είναι η αποκατάσταση του φράχτη στη Νέα Βύσσα, και η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής. Όλα αυτά, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και στις ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως το έχουμε αποδείξει άλλωστε στην πράξη πολλές φορές».

Οικονομική στήριξη του Παιδικού Χωριού SOS Αλεξανδρούπολης

ΣΟΣ 1Ο κ. Παυλίδης επισκέφθηκε και το Παιδικό Χωριό SOS στο Αρείστηνο Αλεξανδρούπολης που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το οποίο η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενισχύει με 12.000 ευρώ (θέμα το οποίο δεν έχουν υπερψηφίσει οι παρατάξεις Κοινωνική Συμμαχία, Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση, Οικολογία Αλληλεγγύη, Ελληνική Αυγή), υπογραμμίζοντας: «Εκ μέρους της κοινωνίας της Περιφέρειάς  μας, όλων των κατοίκων της, είμαστε εδώ δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον για τα παιδιά που φιλοξενούνται και για όσα έχουν ανάγκη στήριξης, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μεταφέρουμε την αγάπη μας και τη στήριξη μας, η οποία θα είναι έμπρακτη. Πέρα από τις 12.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και είναι έτοιμα προς εκταμίευση για το Παιδικό Χωριό SOS του Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, θα ακολουθήσει και νεότερη, μεγαλύτερη επιχορήγηση, μετά το καλοκαίρι». Ακόμη, ο Περιφερειάρχης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Aegean Airlines για τα Παιδικά Χωριά SOS, η οποία ανταποδίδει το δικό μας ενδιαφέρον με την τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας».