Με τον κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερο και γρηγορότερο τρόπο, αντιμετωπίστηκε η χθεσινή βλάβη στο κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, που είχε σαν αποτέλεσμα την για μερικές ώρες (11:00 – 17:00) κακή οσμή ή οσμή χλωρίου, στο νερό του δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Υπενθυμίζεται, πως εξ αιτίας βραχυκυκλώματος που προκλήθηκε όταν ένα πουλί μπλέχτηκε στα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ, υπέστη εκτεταμένη ζημιά ο ηλεκτρολογικός πίνακας των εγκαταστάσεων που ρυθμίζουν την υδροδότηση του αστικού δικτύου ύδρευσης με νερό από τις γεωτρήσεις.

Η συνέπεια ήταν σε κάποιες περιοχές να παρατηρηθεί ασυνήθιστη οσμή του ύδατος, σε άλλες οσμή χλωρίου – που διοχετεύτηκε για την απολύμανση του νερού -, ενώ υπήρξαν και περιοχές όπου σχεδόν καθόλου δεν παρατηρήθηκε κάποια οσμή.

Σε κάθε περίπτωση, το νερό στην πόλη κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα ελέγχθηκε από τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΚ οι οποίοι διαβεβαιώνουν πως δεν υπήρξε κανένα απολύτως θέμα δημόσιας υγείας.

Έχει αξία, δε, να επισημανθεί ταυτόχρονα, το γεγονός ότι τα υλικά που έπρεπε να αντικατασταθούν υπήρχαν στην οργανωμένη αποθήκη της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να γίνει άμεση κατά το δυνατόν αποκατάσταση της βλάβης – σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να παραγγελθούν σήμερα, με ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος.

Για το θέμα, παραχώρησε λεπτομερή συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΚ, κ. Δημήτρης Καρασταύρου.