ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣΈνστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Αθήνα, πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 6 Αυγούστου, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

«Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ουδεμία πρόθεση συμμόρφωσης με την απόφαση του Σ.τ.Ε. έχει επιδείξει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται επώδυνες διατάξεις για τα ασφαλιστικά μας ταμεία που τα οδηγούν ουσιαστικά στη διάλυσή τους με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία και των τριών Σωμάτων», τονίζεται σε ανακοίνωση των ενστόλων, οι οποίοι κάνοντας λόγο για «ισοπεδωτικές ρυθμίσεις από εξωθεσμικά κέντρα στο όνομα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας», απαιτούν την άμεση απόσυρση του άρθρου 221 του πολυνομοσχεδίου.

Συνάμα, καθιστούν σαφές ότι θα συναρτήσουν την εκλογική τους συμπεριφορά, με τη στάση των βουλευτών ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε από την Κομοτηνή ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστος Φωτόπουλος.

Σε ενημερωτική ανοιχτή επιστολή τους οι ένστολοι με τίτλο «Όλη η αλήθεια για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.», αναφέρουν:

«Επειδή, από κύκλους του Υπουργείου Εργασίας διέρρευσε προς τα ΜΜΕ ότι ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ, με την σημερινή του μορφή έχει βιωσιμότητα το πολύ επτά (7) έτη και ότι η δυνατότητα μετατροπής του σε επαγγελματικό ταμείο που έγινε με σχετική προσθήκη στο αρθρ. 221 του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου, αποτελεί δήθεν παραχώρηση της κυβέρνησης, οφείλουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

α) Όλες οι αναλογιστικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί, η τελευταία μάλιστα μόλις πριν 3 μήνες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η οποία έχει εγκριθεί από το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας, καταδεικνύουν την βιωσιμότητα του ταμείου με την σημερινή του μορφή για τα επόμενα 40 χρόνια.

β) Εάν υποθέσουμε ότι όντως τα πράγματα έχουν ως ισχυρίζεται το Υπουργείο Εργασίας, πως τότε μας επέβαλε και εφαρμόζουμε ήδη τον μαθηματικό τύπο με τον συντελεστή βιωσιμότητας για τον καθορισμό των συντάξιμων αποδοχών που υποτίθεται ότι διασφαλίζει εσαεί την βιωσιμότητα του Ταμείου; Επομένως δύο τινά συμβαίνουν: ή ο μαθηματικός τύπος είναι απλά το άλλοθι για την μείωση των συντάξεων, χωρίς εν τέλει αποτέλεσμα ή, όπως αναφέραμε παραπάνω, το Υπουργείο Εργασίας ψεύδεται.

γ) Καμία παραχώρηση ή ιδιαίτερη μεταχείριση δεν μας έγινε. Απλά το Υπουργείο Εργασίας έκανε το αυτονόητο, μας έδωσε δηλαδή την δυνατότητα επιλογής, όπως έγινε και με όλους τους Κλάδους Επικουρικής Ασφάλισης των υπολοίπων ταμείων των εργαζομένων, πριν την ένταξή τους στο Ε.Τ.Ε.Α. (αρθρ. 36 Ν.4052/2012). Ας αφήσουμε λοιπόν τα παραμύθια περί προνομιακής μεταχείρισης που μόνη στόχευση έχουν να μας εκθέσουν στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, ως δήθεν ευνοούμενους.

δ) Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται με Δελτίο Τύπου μάλιστα το Υπουργείο Εργασίας, ότι τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους, όταν υποχρεωτικά εντάσσει τον τομέα επικουρικής ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ και όταν αυθαίρετα έρχεται και νομοθετεί, τόσο για το ΤΕΑΠΑΣΑ όσο και για τα υπόλοιπα ταμεία; Τι είδους αυτονομία είναι αυτή;

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιοι είδους τακτικισμοί δεν θα μας επηρεάσουν ούτε θα μας αποτρέψουν όταν έρθει η ώρα να πάρουμε την σωστή απόφαση. Δεν θέλουμε ούτε προστάτες ούτε αυτόκλητους σωτήρες. Γι’ αυτό καλούμε από τώρα την Κυβέρνηση και την Τρόικα να ψάξουν να βρουν αλλού τα 170 εκατομμύρια ευρώ, για να καλύψουν την «μαύρη τρύπα» του ΕΤΕΑ.

Εμείς δώσαμε 350 εκατομμύρια ευρώ από το κούρεμα του ΤΕΑΠΑΣΑ, λόγω του PSI και 15 εκατομμύρια ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό αλληλεγγύης για τον ίδιο λόγο.

Ως εδώ η παραπληροφόρηση και ο εμπαιγμός».