Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 19 του μήνα οι αγρότες της Ροδόπης, ενώ την επομένη 20 του μηνός, θα επιδώσουν ψήφισμα στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Ευ. Αποστόλου ο οποίος θα επισκεφθεί την περιοχή.

Η απόφαση αυτή, που έχει τον χαρακτήρα της έναρξης δυναμικών κινητοποιήσεων, ελήφθη σε σημερινή συνέλευση μελών του αγροτικού συλλόγου Δήμου Κομοτηνής «Σπάρτακος», του αγροτικού

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Δήμου Κομοτηνής "Σπάρτακος", κ. Ν. Κυριαζής.
Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Δήμου Κομοτηνής “Σπάρτακος”, κ. Ν. Κυριαζής.

συλλόγου Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, της Κοινοπραξίας καπνοπαραγωγών Ροδόπης, και αγροτών από όλους τους Δήμους του νομού. Μάλιστα, ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσει η Κυβέρνηση, δεν αποκλείεται τα τρακτέρ της Ροδόπης να (απο)κλείσουν με μπλόκα οδικές αρτηρίες.

Οι αγρότες διαμηνύουν πως «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», και όπως με νόημα υπογράμμισε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου του Δήμου Κομοτηνής κ. Νίκος Κυριαζής «αν τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ψηφιστούν στη Βουλή, τότε μοιραία αυτή θα είναι η τελευταία φορά που βγαίνουμε στους δρόμους…». Γι’ αυτό και παρότρυνε τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, προσθέτοντας την αποφασιστικότητα του κλάδου να επιμείνει «έως ότου ο πρωθυπουργός μας δεχτεί σε συζήτηση από μηδενική βάση για όλα τα αγροτικά ζητήματα».