Αποτελεσματική και πετυχημένη – κάτι που πιστώνεται στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, Γιάννη Βεζυργιαννίδη – κρίνεται η επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Κομοτηνή ο τέως υφυπουργός ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος και ο τέως αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
DSC00869 1Υπό τον συντονισμό του κ. Βεζυργιαννίδη και τη συνεργασία του μέλους της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Μάγδας Γιαμουστάρη, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν γόνιμες συναντήσεις με εκπροσώπους της “Ποτοποιίας Θράκης”, της “Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης” και των “Θρακικών Εκκοκκιστηρίων”, διαπιστώνοντας πως στην περιοχή υπάρχουν επενδυτικές προοπτικές και επιχειρηματίες με όραμα που προσδοκούν τη διαμόρφωση του κατάλληλου εκείνου οικονομικού-φορολογικού τοπίου προκειμένου να ανεβάσουν ταχύτητες και συνεπακόλουθα να αναχαιτιστεί η τοπική ανεργία.
Στην εισηγητική του τοποθέτηση ο κ. Βεζυργιαννίδης υπογράμμισε τη σημασία του οτι στη Ροδόπη βρέθηκαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, διερμηνεύοντας έτσι την έμφαση που δίνει η ΝΔ στα ζητήματα της οικονομίας, επισήμανε την αξία της ύπαρξης στην περιοχή επιχειρήσεων “που αντέχουν ακόμη μέσα στην κρίση και αναπτύσσονται”, και τόνισε την ουσία της στόχευσης της επίσκεψης: “Να ακούσουμε και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα”.

“Η περιοχή μας είναι η αρχή και το τέλος της Ευρώπης. Οι κάτοικοί της αισθάνονται προδομένοι, αλλά δείχνουν εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη”, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γιαμουστάρη.

Το μήνυμα οτι η ΝΔ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, τόνισε με έμφαση ο κ. Βλάχος, και πρόσθεσε κατηγορηματικά: “Σκοπός της παρουσίας μας στην Κομοτηνή είναι να αποκομίσουμε την πραγματική εικόνα ώστε την επόμενη μέρα να είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε καταγράψει”.

“Η αξιολόγηση άργησε και κόστισε πολύ ακριβά στους Έλληνες πολίτες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε την οικονομία στον πρώτο όροφο, την έριξε στο υπόγειο, και τώρα πανηγυρίζει που προσπαθεί να τη φτάσει στο ισόγειο, ανέφερε εμφατικά ο κ. Σταϊκούρας, και κατηγορώντας τον κυβερνητικό συνασπισμό οτι “μας έχει εγκλωβίσει σε διαρκή λιτότητα”, ανέλυσε το οικονομικό τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η ΝΔ την επόμενη μέρα της διακυβέρνησής της: α) Αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής προς την κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις β) Υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών γ) Ενίσχυση της ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία. “Το κράτος αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής, οφείλοντας 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ στους ιδιώτες, ενώ το ’14 το ποσό αυτό ανερχόταν στα 3,5 περίπου δισ.”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τη συνέντευξη Τύπου και την ανοιχτή συνάντηση

του “γαλάζιου κλιμακίου με στελέχη και μέλη της τοπικής ΝΔ

ρεπορτάζ: Κ.Π. – Γ.Π.