Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) Κομοτηνής, και κορυφώνονται στις 12 Μαρτίου με την «1η Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον σύνδεσμο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων Κομοτηνής.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη, και πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Σάββατο 27/2, στις 22:00, στην Πολιτιστική Κίνηση Κομοτηνής, latin βραδιά.
  • την Τσικνοπέμπτη 3/3, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με δωρεάν άφθονο κρασί και σουβλάκια:

– από τις 16:30 ως τις 18:00 ξεφάντωμα μασκαράδων παρέα με τους Alma Libre και με αποκριάτικες μουσικές από τον Dj Lagos.

– από τις 18:00 και μέχρι το βράδυ, παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

  • Σάββατο 5/3, στις 11:00, στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, μπαλταφάν για τα παιδιά των δημοτικών και των γυμνασίων, με μουσική, χορό, εκπλήξεις και παιχνίδια, υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής.
  • Σάββατο 12/3, «1η Μαθητική Καρναβαλιάδα»: Συγκέντρωση στις 11:00 στο 1ο δημοτικό σχολείο, εκκίνηση από πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, και μέσω κεντρικών οδών κατάληξη στην κεντρική πλατεία, όπου το κέφι θα κορυφωθεί με μουσική και χορό, σοκολατοπόλεμο και καραμελοπόλεμο, κλόουν, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις!

Το πρόγραμμα παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Λιβεριάδου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες η κ. Λιβεριάδου, απηύθυνε προς τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμπράττουν στο παραδοσιακό, λαϊκό γλέντι της Τσικνοπέμπτης.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους η κ. Λιβεριάδου για την παράλληλη διοργάνωση δύο καρναβαλικών εκδηλώσεων από τους συλλόγους Trelacademy και Εβριτών, απάντησε: