ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣΣυνεχίζονται και αυτή την Κυριακή (5/11, 20:00, είσοδος ελεύθερη), οι προβολές* της Κινηματογραφικής Λέσχης της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, με την ταινία “Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης” (Mujeres Al Borde De Un Ataque de Nervios) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Η ταινία, που πρωτοπροβλήθηκε στις 14/3/1988 στη Μούρθια και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, ήταν αυτή που ανέδειξε διεθνώς τον σκηνοθέτη της. Προτάθηκε για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και Χρυσή Σφαίρα, και απέσπασε πέντε βραβεία Goya στην Ισπανία και δύο βραβεία European Film Awards.

Πρωταγωνιστεί μια πλειάδα διάσημων στην Ισπανία ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Carmen Maura και ο Antonio Banderas.

Τη μουσική υπογράφει ο Bernardo Bonezzi.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΦΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣΠερίληψη: Η Πέπα περιμένει ανυπόμονα τηλεφώνημα από τον εραστή της, Ιβάν, ο οποίος δεν έχει το θάρρος να της πει ότι θέλει να χωρίσουν. Η ένταση της αναμονής την οδηγεί στα πρόθυρα της υστερίας, αλλά στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η γυναίκα του Ιβάν, που μόλις βγήκε από το ψυχιατρείο, όπως και μια φίλη της Πέπα, η οποία φοβάται ότι θα συλληφθεί γιατί είχε ερωτική σχέση με έναν τρομοκράτη. Περιγράφοντας ένα 48ωρο γεμάτο ένταση αλλά και απρόοπτες συναντήσεις ή παρεξηγήσεις από τη ζωή μιας ομάδας γυναικών, ο Αλμοδοβάρ υμνεί τη γυναίκα, η οποία ξεπερνά την κρίση, απομυθοποιεί την εικόνα του άντρα και ανακαλύπτει τον αυτοσεβασμό. Όλα αυτά δοσμένα με σαρωτικό χιούμορ, εντυπωσιακή σκηνοθετική μαεστρία, «παλαβό» ρυθμό και εκπληκτική παρουσία της Κάρμεν Μάουρα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.rottentomatoes.com/m/women_on_the_verge_of_a_ne…
http://www.imdb.com/title/tt0095675/?ref_=fn_al_tt_1

* Οι προβολές γίνονται στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.