ΕΒΡΟΣΕπί ποδός βρίσκονται οι αρχές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μετά την άνοδο της στάθμης του ποταμού Έβρου πάνω από τα όρια επιφυλακής, εξ αιτίας των πρωτοφανών βροχοπτώσεων που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Βάρνας της γειτονικής Βουλγαρίας – και οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο δύο γυναικών και πολλές ζημιές.

Μεγάλος όγκος υδάτων απορρέει στην κοίτη του ποταμού, με αποτέλεσμα η ροή του στον σταθμό μέτρησης του Σβίλενγκραντ να φτάσει τα 1.209 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, την ώρα που το όριο επιφυλακής είναι τα 1.100 κ.μ. / δευτερόλεπτο.

Χαρακτηριστικό της έντασης των βροχών στη γειτονική χώρα, είναι το γεγονός της μέτρησης 136 λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο!

Αναφερόμενος στην κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, σημείωσε ότι ο ποταμός του Έβρου είναι ανοχύρωτος σε ορισμένα σημεία του, ενώ σχετικά με τον μηχανισμό παρακολούθησης των πλημμυρικών φαινομένων, τόνισε με έμφαση ότι πλέον θα υπάρξει οργάνωση και συντονισμός με Δήμους και κεντρική διοίκηση, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη των προβλημάτων, και μάλιστα όχι μόνο στο ποτάμι του Έβρου, αλλά και σε εκείνα του Άρδα και του Ερυθροποτάμου.