Το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο, προσκαλεί μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Λυκείου να δηλώσουν συμμετοχή και να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της κατάδυσης κατά τον πλου με το πλέον σύγχρονο συμβατικό υποβρύχιο (τύπου 214) του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος.

Η κλήρωση για την επιλογή των μαθητών/μαθητριών, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη, κατά τη διάρκεια συναυλίας που θα διοργανωθεί προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Για τη συμμετοχή στην κλήρωση απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης και Υπεύθυνης Δήλωσης έως τις 4 Δεκεμβρίου (ΕΔΩ). Όσοι κληρωθούν και διαμένουν σε απόσταση άνω των 200 χλμ από την Αθήνα, θα φιλοξενηθούν την παραμονή του απόπλου με μέριμνα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πλους του υποβρυχίου θα πραγματοποιηθεί κατά τη χρονική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων των μαθητών/μαθητριών.