Εκδρομές, εκπτωτικές κάρτες για καφέδες, και … dinner gala, σχεδιάζουν οι διοικούντες της ΟΝΝΕΔ ΑΜ-Θ, τους οποίους … “προσγείωσαν” στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης.

Σε μια … κάθε άλλο παρά αναμενόμενη δήλωση, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να φουλάρει μηχανές θεωρώντας ότι από το ερχόμενο φθινόπωρο εισερχόμαστε σε προεκλογική τροχιά, προχώρησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Ανέστης Παπαδόπουλος, κατά την 1η περιφερειακή συνάντηση της οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, παρουσία του περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου – στην οποία πάντως συμμετείχαν μόλις τριάντα μέλη

«Δεν θέλουμε την ΟΝΝΕΔ να έχει πολιτικό λόγο», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, και πρόσθεσε: «Αλλά να έχει μια παρουσία περισσότερο κοινωνική παρά πολιτική. Όχι ότι δεν θα υπάρχει πολιτική, αλλά θα ’ναι … θα κάνουμε δηλαδή δραστηριότητες από αυτές που μπορούμε να κάνουμε και περνούν από το χέρι μας».

Ποιες είναι αυτές οι δραστηριότητες; Σύμφωνα με τον ίδιο, το προσεχές διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, και παρ’ ότι το κόμμα του θα λαμβάνει θέση εκλογικής μάχης, η ΟΝΝΕΔ της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προγραμματίζει:

  • 31/8: επίσκεψη στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθλολομαίο «για να πάρουμε την ευλογία του και την ευχή του» όπως σημείωσε.
  • 13/9: εθελοντική αιμοδοσία σε Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα.
  • Δεκέμβριο: 2η περιφερειακή συνάντηση ΑΜ-Θ στη Δράμα, και επισκέψεις σε νοσοκομεία και παιδικά χωριά SOS.
  • Εκδρομή στην ευρωβουλή σε συνεργασία με ευρωβουλευτές του κόμματος.
  • Dinner Gala.
  • Δημιουργία κάρτα μέλους με την οποία οι κάτοχοί της θα ωφελούνται από εκπτώσεις σε αγορές τους από καταστήματα τα οποία οι ιθύνοντες της οργάνωσης θα διαφημίζουν δωρεάν μέσα από ιστοσελίδα που θα δημιουργήσουν – «αν ο καφές σε μια καφετέρια έχει τρία ευρώ, να τον πίνουμε με 2,5 ή 2 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Στόχος μας είναι να μαζέψουμε τους νέους, να τους κινητοποιήσουμε, και να οργανώσουμε δραστηριότητες από τη Δράμα ως και τον Έβρο. Η νεολαία πρέπει να έχει λόγο, ρόλο, και να συμμετέχει σε όλες τι εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε, οι οποίες πρώτ’ απ’ όλα θα έχουν αντίτυπο (sic) στον πολιτισμό, στην παιδεία, θα κάνουμε εκδηλώσεις για την παιδεία, αιμοδοσίες και άλλα πολλά», τόνισε ακόμη ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν διαπιστώνει αποστροφή του κόσμου από τα πολιτικά πράγματα, απάντησε: «Ο κόσμος βλέπουμε οτι φεύγει από τα πολιτικά, και στόχος μας είναι να ξαναδυναμώσει όπως παλιότερα η ΟΝΝΕΔ. Εμείς γι’ αυτό θέλουμε να περάσουμε έναν άλλον ρόλο πλέον: δεν θέλουμε την ΟΝΝΕΔ να έχει πολιτικό λόγο, αλλά να έχει μια παρουσία περισσότερο κοινωνική παρά πολιτική. Όχι ότι δεν θα υπάρχει πολιτική, αλλά θα ’ναι … θα κάνουμε δηλαδή δραστηριότητες από αυτές που μπορούμε να κάνουμε και περνούν από το χέρι μας».

Ερωτώμενος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εστίασε στο brain drain: «Οι νέοι μας, ειδικά οι πτυχιούχοι, φεύγουν στο εξωτερικό. Εγώ περισσότερο αυτό που θα ήθελα, όχι εμείς εδώ πέρα, γενικότερα όλος ο κόσμος, ανεξαρτήτου (sic) παράταξης, κομμάτων και οτιδήποτε, είναι να κρατήσουμε τη νεολαία στην Ελλάδα».

Στην ερώτηση, δε, «κρίνοντας την αντιπολίτευση τι θα λέγατε;», έστρεψε τα βέλη του στην … κυβέρνηση: «Θα σας πω το γνωστό τραγούδι «άλλα θέλω κι άλλα κάνω», που στην ουσία αυτοί μάλλον κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν, και ισχυρίζονται ότι έχουν μια πολιτική που δεν θέλουν να την υπηρετήσουν κανονικά, και κάποια πράγματα, αλλά στην ουσία βλέπουμε ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση και αυτό δεν είναι καλό στην κοινωνία, στον κόσμο».

Βασίλης Τσερτσίδης: “Η νεολαία να δραστηριοποιηθεί όχι τόσο πολιτικά, αλλά περισσότερο εθελοντικά”

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συντονιστής της εκδήλωσης, κ. Βασίλης Τσερτσίδης, ο οποίος στην εισαγωγική του τοποθέτηση σημείωσε μεταξύ άλλων: «Να συγκεντρώσουμε την ενεργή και την ανενεργή νεολαία, με σκοπό να δραστηριοποιηθεί όχι τόσο πολιτικά, αλλά περισσότερο εθελοντικά. Οι δραστηριότητές μας σαν αποτέλεσμα θα έχουν, πέρα από το κοινωνικό πρόσωπο που θα περάσει προς τον κόσμο η ΟΝΝΕΔ, και τη σύσφιξη των σχέσεων των συμμετεχόντων μέσω των δραστηριοτήτων, των εκδρομών, κ.ά. Θέλουμε μια νεολαία δίπλα στην πατρίδα, δίπλα στη θρησκεία, δίπλα σε όλα τα ιδανικά».

Αντώνης Πασχάλης: “ΟΝΝΕΔ και ΝΔ είναι το ίδιο πράγμα”

Η συνάντηση των νεολαίων της ΟΝΝΕΔ ΑΜ-Θ έλαβε χώρα υπό τη σκέπη της Νέας Δημοκρατίας, δια του υπεύθυνου του κόμματος για την περιοχή της ΑΜ-Θ, κ. Αντωνίου Πασχάλη, ο οποίος αφού παρέλαβε και τιμητική πλακέτα από τους διοργανωτές, υπογράμμισε: «Συμμετέχω σε αυτή τη συνάντηση εκπροσωπώντας την κεντρική διοίκηση του κόμματος της ΝΔ, για να δείξουμε οτι ΟΝΝΕΔ και ΝΔ είναι το ίδιο πράγμα. Σας εκφράζω και τις ευχαριστίες του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά του για την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΟΝΝΕΔ».

Τους “προσγείωσε” ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, μιλώντας τη γλώσσα της πραγματικότητας, “στενοχώρησε” τους προλαλήσαντες, επισημαίνοντάς τους οτι το καθήκον και η αποστολή τους ως πολιτικός φορέας είναι να παράγουν πολιτική, και να μην αναλώνονται μόνο σε ταξίδια, εθελοντικές δράσεις και κάρτες-εκπτωτικά κουπόνια.

Κώστας Τσαρδακλής: “Να αναδείξουμε το μεταρρυθμιστικό έργο του Μητσοτάκη και τις τοπικές προοπτικές ανάπτυξης”

Ασπαζόμενος την επισήμανση του κ. Βεζυργιαννίδη, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης Κώστας Τσαρδακλής, έδειξε “τον δρόμο” στο προεδρείο, προτείνοντας αφενός “την ανάδειξη των θετικών πεπραγμένων του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υπουργού Εσωτερικών (αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, έκδοση ταυτότητας σε μία μέρα, κατάργηση ακριβούς αντιγράφου μεταξύ δύο υπηρεσιών, γενικότερη μείωση γραφειοκρατίας)”, αφετέρου “οι κατά τόπους οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ να υποβάλλουν στους Δήμους και στην Περιφέρεια συγκεκριμένες προτάσεις τοπικής ανάπτυξης” – στη Ροδόπη μάλιστα υπογράμμισε πως έχει ξεκινήσει η σχετική εργασία.