“Πόντος: Οι μεγάλες ώρες” – Τα γεγονότα που οδήγησαν στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί και σε Βρετανία και ΗΠΑ.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες συγγενών επιζώντων, που αφηγούνται το πως κρύβονταν στα βουνά προσπαθώντας να αποφύγουν τη σφαγή.

(VIDEO) Προβλήθηκε στην Κομοτηνή το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ "Πόντος: Οι μεγάλες ώρες της Γενοκτονίας"Τα γεγονότα που προηγήθηκαν και οδήγησαν στην Ποντιακή Γενοκτονία, πραγματεύεται το ντοκιμαντέρ του Livemedia με τίτλο «Πόντος: οι Μεγάλες Ώρες», που προβλήθηκε στην Κομοτηνή, για πρώτη φορά στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν τα Ποντιακά Σωματεία Ροδόπης εις μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τον Διδάκτορα Κοινωνικών Επιστημών Θεοφάνη Μαλκίδη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Livemedia Στάθη Παρχαρίδη.

Αναφορικά με το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, ο κ. Παραχαρίδης σημείωσε με νόημα πως «καμιά φορά η Πολιτεία η ίδια όταν δεν δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τον λαό, ο κόσμος είναι μόνος του και διακινδυνεύει, όπως συνέβη τότε με τους Πόντιους», ενώ σχετικά με το μείζον ζητούμενο της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, υπογράμμισε ότι πρέπει και το ίδιο το Κράτος μας να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της συγγνώμης από την Τουρκία.