Ο…Μέλανας Δρυμός και οι…Δελφοί της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου

Με δηκτικό τρόπο ο τέως εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και πρώην αναπληρωτής Νομάρχη Ροδόπης κ. Κώστας Κατσιμίγας, σχολίασε στο facebook την ευθύνη που φέρουν διάφορες υπηρεσίες για τη μη κατασκευή της απαραίτητης γέφυρας στη θέση της ιρλανδικής διάβαση της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, μολονότι σχετική ανάθεση μελέτης υπάρχει από την εποχή της Νομαρχίας…!

Χαρακτηριστικά, ο κ. Κατσιμίγας, έγραψε σε ποστάρισμά του: «Η μελέτη της γέφυρας του Λίσσου στην Αγία Μαρίνα Ιμέρου έχει ανατεθεί από την Περιφέρεια εδώ και τρία χρόνια. Που νομίζετε ότι κόλλησε; Στο Δασαρχείο. Μάλιστα. Η δασική υπηρεσία, καθ’ όσον η περιοχή βρίσκεται μέσα σε…παρθένο δάσος, βρήκε μυριάδες περιβαλλοντικά προβλήματα και ζήτησε αναβάθμιση του πτυχίου του περιβαλλοντολόγου της ομάδας μελέτης. Σ’ αυτή τη χώρα έχουμε θεσμοθετήσει με υποδειγματικό τρόπο το πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. Επίσης, την ουρά της έχει βάλει και η Αρχαιολογία, γιατί ως γνωστόν η περιοχή της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου γειτνιάζει άμεσα με…τον Παρθενώνα, τους Δελφούς και τις Μυκήνες!».

Αφορμής δοθείσης, θυμηθήκαμε και μια ανάλογη τοποθέτησή του από πέρυσι το καλοκαίρι, στην οποία με ειρωνικό και καταγγελτικό τόνο, αναφέρει: «Στην ιρλανδική διάβαση της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, κάποιοι συνάνθρωποί μας πνίγονται, κάποιοι πλένουν τα τρακτέρ τους, κάποιοι άλλοι αλλάζουν λάδια, κάποιοι ξεπλένουν φυτοφάρμακα, κάποιοι άλλοι ασκούν παράνομη αλιεία…Η κατασκευή μιας γέφυρας είναι προδήλως απαραίτητη, όμως υπάρχουν και κάποιοι που υψώνουν εμπόδια, όπως η Δ/νση Δασών και ο Φορέας Διαχείρισης,αφού εκεί βρίσκεται ο…Μέλανας Δρυμός και άλλα μεγάλα παρθένα δάση».