Την παραίτησή του υπέβαλλε στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, ο από την 1η Δεκεμβρίου του 2013 πρόεδρός της, κ. Ντίνος Μορφακίδης.

Όπως είπε ο ίδιος, ήταν μια απόφαση που είχε λάβει από το καλοκαίρι, ωστόσο οι περί του αντιθέτου παραινέσεις των μελών της οργάνωσης ενόψει των αλλεπάλληλων πολιτικών εξελίξεων (βουλευτικές εκλογές, εσωκομματικές εκλογές), δεν του επέτρεψαν να την υλοποιήσει τότε.

Συγκινημένος ο κ. Μορφακίδης έκανε λόγο για το τέλος ενός όμορφου ταξιδιού, εξέφρασε αισθήματα αγάπης προς τα μέλη της ΝΟΔΕ τα οποία χαρακτήρισε «νέα παιδιά με δίψα για νέους αγώνες με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της παράταξης», και δηλώνοντας ικανοποιημένος από την πολιτική παρουσία της οργάνωσης τα τελευταία δύο χρόνια, έστειλε μήνυμα «ενότητας και ομοψυχίας των Νεοδημοκρατών».

Σύμφωνα με τα οριζόμενα από το καταστατικό του κόμματος, καθήκοντα προέδρου μέχρι τη διενέργεια των διαδικασιών ανάδειξης νέων νομαρχιακών επιτροπών, αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης κ. Γιάννης Βεζυριαννίδης, του οποίου τη στήριξη προς το πρόσωπό του, αλλά και την προσφορά του στο κόμμα, αναγνώρισε ο απερχόμενος πρόεδρος, ευχόμενος συγχρόνως να είναι αυτός ο επόμενος εκλεγμένος πρόεδρος της ΝΟΔΕ, καθώς όπως τόνισε, «είναι πανέτοιμος για μια τέτοια θέση και το αξίζει».

Από τη μεριά του ο κ. Βεζυριαννίδης ξεκαθάρισε ότι δε νοιώθει πρόεδρος αλλά ότι εκτελεί καθήκοντα προεδρεύοντος, και ευχαρίστησε τον κ. Μορφακίδη για τη συνεργασία, μιλώντας για «δύο χρόνια με εντάσεις και διαφωνίες, αλλά αγωνιστικά και δημιουργικά, που κράτησαν την παράταξη στον νομό ενωμένη και δυνατή».