Η κινηματογραφική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, μαζί με όλους τους μαθητές του σχολείου, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του καπνίσματος και ταυτόχρονα κέρδισε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «No smoking story», που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

1o gym 4Πρόκειται για την τρίτη φορά, που μαθητές της κινηματογραφικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση πάντα των Νεοκλή Λεμονίδη και Ειρήνης Πίτατζη, καταφέρνουν να διακριθούν σε πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Αυτή τη φορά, η διάκριση ήρθε στην Κομοτηνή με ένα βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού και 15 δευτερολέπτων, που φέρει τον τίτλο «Change, no smoking». Μάλιστα, σημαντική στη δημιουργία της ταινίας ήταν η συμβολή του Ολυμπιακού, που δώρισε στο σχολείο το κορεό.

Δείτε το βίντεο με το μήνυμα που εμπνεύστηκαν και παρουσίασαν μέσω του βίντεο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής:

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «No Smoking Story» έλαβαν μέρος μαθητές από όλη την Ελλάδα, που δημιούργησαν ταινίες για μια ζωή χωρίς κάπνισμα. Οι εκδήλωση βράβευσης των τεσσάρων καλύτερων ταινιών πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Μαΐου, ενώ την παρουσίαση έκανε η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη.

Το θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αφορούσε το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειές του για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.  Στόχος του ήταν η ανάδειξη εκ μέρους των μαθητών της ιδιαίτερης αξίας που έχει η ζωή χωρίς κάπνισμα, απαλλαγμένη από κάθε είδους εξαρτήσεις.

Η μεγάλη προσέλευση των μαθητών και των γονιών τους στη εκδήλωση, των εκπαιδευτικών και όσων συμμετείχαν στη υλοποίηση του διαγωνισμού ήταν το καλύτερο επιστέγασμα για ένα διαγωνισμό που είχε μεγάλη ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα.

Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν η κ. Σοφία Παπαδημητρίου, προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκ μέρους της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας και Διευθυντής Φωτογραφίας, κ. Γιώργος Φρέντζος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης.

Ο κύριος Τσιούφης στην παρουσίασή του ανάδειξε το πολύπλευρο έργο της ΕΚΕ στο πεδίο της ενημέρωσης και πρόληψης υγείας των πολιτών και ενημέρωσε για τις δυσμενείς επιπτώσεις του καπνού σε μια σειρά από τομείς.

Η εκπρόσωπος της Κριτικής Επιτροπής, ηθοποιός κ. Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, μετέφερε στο κοινό τις εντυπώσεις της Κριτικής Επιτροπής από τις ταινίες, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε ένα τρίλεπτο trailer με επιλεγμένες σκηνές από τις ταινίες, προκειμένου οι παραβρισκόμενοι να πάρουν μια «γεύση» της δημιουργικότητας των μαθητών και των μηνυμάτων που θέλησαν να δώσουν.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοίνωσε η κ. Ναταλία Δραγούμη και έχουν ως εξής:

Λύκεια

  • 1ο Βραβείο: 7ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης – ταινία «7.000»
  • 2ο Βραβείο: 2ο ΓΕΛ Αμαρουσίου – ταινία «Για να μην υποφέρεις»

Γυμνάσια

  • 1ο Βραβείο: 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής – ταινία «Change, no smoking»
  • 2ο Βραβείο: 3ο Γυμνάσιο Πύργου – ταινία «Μην κλαις γιε μου, θα τα λέμε στο messenger»