– Σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κομοτηνής προχώρησε το ΠΑΜΕ Ροδόπης, που την Κυριακή το πρωί διοργανώνει στην κεντρική πλατεία της πόλης «συλλαλητήριο αντίστασης στην εξαθλίωση και την ανέχεια».

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις της ενάντια στον Ασφαλιστικό-Φορολογικό νόμο – λαιμητόμο, και με βάση την προκήρυξη της πανελλαδικής 48ωρης απεργίας, η γραμματεία του ΠΑΜΕ Ροδόπης πραγματοποίησε χθες 6/5 σειρά δράσεων στην Κομοτηνή με κύριο σύνθημα: «Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό! Δεν συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!».

Τα μέλη του ΠΑΜΕ επισκέφθηκαν χώρους εργασίας (δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες), όπου κάλεσαν τους εργαζόμενους  σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ τους ενημέρωσαν για τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κομοτηνής, όπου ανάρτησαν πανό και ενημέρωσαν τους πολίτες για τις συνέπειες του νομοσχεδίου και την ανάγκη «να απαντήσουμε με την ετοιμότητά μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, στις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!».

Τέλος, προχώρησαν σε πικετοφορία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ Ροδόπης συνεχίζονται σήμερα 7/5 συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου (αναχώρηση από Κομοτηνή στις 14:00 από  το Δημαρχείο), αλλά και αύριο Κυριακή 8 Μαΐου με συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 10 το πρωί.

«Αν κάνουμε πίσω δεν θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα… Ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι! Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!», τονίζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ Ροδόπης.