ΑΝΕΛΟι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στο πατριωτικό κέντρο τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου παρεχώρησε στην 82η ΔΕΘ,  και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία. «Νομίζω ότι είναι φασιστικό να προσπαθούν να οδηγήσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον χώρο της ακροδεξιάς. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στον χώρο του πατριωτικού κέντρου που προήλθε από στελέχη της ΝΔ τα οποία ακολουθούσαν τη γραμμή του Κώστα Καραμανλή, που δεν συνεργάζεται με τα άκρα. Της ΝΔ που δεν μπορούσε να έχει στις τάξεις της τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη και τον κ. Γεωργιάδη. Από αυτή τη ΝΔ προέκυψαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ, και από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ απαρίθμησε πολλά σημαντικά σημεία του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ 82η ΔΕΘ:

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του αρχηγού των ΑΝΕΛ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας:

«Καλημέρα σας.

Ευχαριστώ όλα τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους εδώ σήμερα. Είναι η 6η χρονιά που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μετά τη γέννηση του Κινήματος και όπως λέει και το τραγούδι «είμαστε ακόμα ζωντανοί», παρά τις προβλέψεις πολλών.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά είμαστε το μόνο Κίνημα που δημιουργήθηκε στη μεταπολίτευση, εκτός από τα μεγάλα κόμματα, το οποίο επιβίωσε σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις, παρά τον πόλεμο που δεχθήκαμε και είναι η τρίτη χρονιά που είμαστε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στην κυβέρνηση.

Θέλω να κάνω μια μικρή εισαγωγή και αμέσως μετά το λόγο θα τον έχετε εσείς για τις ερωτήσεις. Να θυμίσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιλέξαμε από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε το Κίνημα να έχουμε μία ξεκάθαρη σχέση με τον ελληνικό λαό και πριν τις εκλογές να έχουμε ξεκαθαρίσει την πορεία μας μετά από αυτές.

Στις τελευταίες εκλογές είχαμε ως κύριο σύνθημα το «αναγκαίο καλό». Είχαμε ουσιαστικά προαναγγείλει ότι ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού προκειμένου να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση που θα προέκυπτε από αυτές τις εκλογές για να υπηρετήσουμε τις αρχές τις οποίες είχαμε προβάλλει στην προεκλογική μας εκστρατεία, στο καταστατικό του Κινήματος και στην ιδρυτική μας διακήρυξη σε σχέση με τους τομείς κυβερνητικής ευθύνης που θα αναλαμβάναμε.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η οποία είναι η μόνη απόλυτα συμπαγής κοινοβουλευτική ομάδα μετά τις εκλογές. Μία κοινοβουλευτική ομάδα, που προήλθε από ανθρώπους οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν προηγούμενη κοινοβουλευτική εμπειρία και έχει να επιδείξει μία εξαιρετική δουλειά στη Βουλή.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συμμετέχει σε όλες τις μόνιμες και ειδικές επιτροπές, έχει καταθέσει πλήθος τροπολογιών, συμβάλλοντας σημαντικά στο κυβερνητικό έργο, ενώ παράλληλα με ερωτήσεις ασκεί έλεγχο στην κυβέρνηση και βοηθά στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος.

Θέλω να συγχαρώ την υπουργό, τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ειδικά για αυτούς θέλω να κάνω μία σύντομη εισαγωγή εν είδει απολογισμού αυτού του έτους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατ’ αρχήν, να πω ότι όσον αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν θέλω να περιαυτολογήσω και να μιλήσω για το έργο που έχουμε κάνει. Σας έχουμε μοιράσει ένα στικάκι, το οποίο περιέχει το έργο του υπουργείου τα τελευταία δύο χρόνια. Το μόνο που θέλω να πω είναι να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους, τους εθελοντές και τους εφέδρους για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε, την ετοιμότητά τους για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, αλλά και την τεράστια προσφορά σε κοινωνικό έργο.

Ένα κοινωνικό έργο, που είχαμε θέσει ως στόχο από την πρώτη στιγμή και φάνηκε όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάστηκαν να παρέμβουν: σε φυσικές καταστροφές, στο προσφυγικό – με σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων – και παράλληλα σε έργο το οποίο παράγεται προς όφελος των στελεχών με τη δημιουργία οικιών. Θα τα δείτε όλα αυτά στο στικάκι που έχουμε μοιράσει και θα κάνουμε και ειδική παρουσίαση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στους στρατιωτικούς συντάκτες, μετά από εσάς.

Θα αρχίσω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο με την παρουσία της Μαρίας Κόλλια θεωρώ ότι ξαναζωντάνεψε. Είναι ένα υπουργείο που πήρε πάλι μορφή, με πολλές πρωτοβουλίες, με πρώτη την υποστήριξη και επόπτευση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης που συνεχίζει να ακολουθεί μια ανοδική πορεία και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό. Χάρηκα χθες, όταν είδα όλα τα περίπτερα γεμάτα μετά από πολλά χρόνια. Και μάλιστα με την απόφαση να υπάρχει τιμώμενο κράτος βλέπουμε ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης γίνεται ξανά ένας τόπος που υπογράφονται συμφωνίες. Στα εθνικά θέματα, το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έχει κάνει πάρα πολλές παρεμβάσεις. Ασχολείται σοβαρά με τα θέματα των επενδύσεων, από την ψήφιση του επενδυτικού νόμου μέχρι σήμερα έχουν αξιολογηθεί 413 επενδυτικά σχέδια από τα οποία εγκρίθηκαν τα 245. Επιταχύνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και διευκολύνονται οι πολίτες στη Μακεδονία και στη Θράκη προκειμένου να μπορούν να επικοινωνούν με το κράτος.

Είναι επίσης σημαντικό η ανακίνηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, ένα project που επί 12 χρόνια παρέμενε στα συρτάρια, το οποίο πιστεύω ότι θα μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε ένα διεθνές κέντρο προώθησης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και θα συνδέσει τα πανεπιστήμια, τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Η στήριξη της ιστορίας μας, σε σχέση με τον Ποντιακό Ελληνισμό, με τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που θα δημιουργήσει δύο νέα Μουσεία στο στρατόπεδο το οποίο παραχωρήθηκε έναντι ανταλλάγματος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας νομίζω ότι θα αποτελέσει ένα κίνητρο για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε κέντρο πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσα και χθες, την 28η Οκτωβρίου θα είμαστε εδώ με το Θωρηκτό «Αβέρωφ» σε μία αρκετά συμβολική κίνηση που θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος να μπορούν να το επισκεφθούν.

Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στη Θράκη σε σχέση με τα Πομακοχώρια, στα οποία – και με τη συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – έχουμε χτίσει πολλά σχολεία και έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να μην πέφτουν στο «νύχια» μιας προπαγάνδας που γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την πλευρά του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Θεωρώ ότι οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης σε σχέση με την κυβερνητική αποκέντρωση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Όλα αυτά σε σχέση με τη γεωπολιτική κυβερνητική γραμμή που έχουμε χαράξει για τη διεύρυνση των διμερών σχέσεων με τις βαλκανικές χώρες, αλλά και με τις χώρες της Μεσογείου. Τη Θεσσαλονίκη την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι χώρες της Βαλκανικής. Η υπογραφή του Πρωθυπουργού προχθές για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας -Βουλγαρίας είναι πολύ σημαντική. Εμείς σε επίπεδο άμυνας έχουμε κοινές ασκήσεις με τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε με αυτές τις χώρες να δημιουργήσουμε μία ζώνη σταθερότητας που θα ωφελήσει ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη.

Θα προχωρήσω εν συνεχεία στο έργο το οποίο κάνει ο Υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Ζουράρις με σκληρή δουλειά σε σχέση με την ενίσχυση των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό, ένα θεσμό ο οποίος είχε υποχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Με πολύ σκληρή δουλειά και με τα λίγα μέσα τα οποία διατίθενται έχουμε πλέον ξεκινήσει να ικανοποιούμε τις ανάγκες των ομογενών.

Στα θέματα της ομογένειας έχει εργαστεί πολύ σκληρά και ο Τέρενς Κουίκ – τον έχουμε χάσει και εμείς, τον βλέπουμε μετά από πολύ καιρό – που γυρίζει συνεχώς όλη την υφήλιο. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε πάλι σχέσεις με τους ομογενείς μας σε αρκετές χώρες, που είχαν ξεχαστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και μάλιστα να επιστρέψουν και χρήματα τα οποία είχαν χαθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κατά την επίσκεψή μου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στους ΑΧΕΠΑ, πριν από περίπου ένα μήνα, είδα ότι οι ομογενείς μας είναι πολύ πιο κοντά μας και αυτό φαίνεται και από τις επενδύσεις που έρχονται. Φαίνεται κατ’ αρχήν από την επένδυση που έγινε στην Εθνική Ασφαλιστική και τις επενδύσεις που έρχονται από τους ομογενείς επικεφαλής επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες, που έρχονται πλέον στην Ελλάδα να βοηθήσουν την πατρίδα μας.

Ακριβώς την ίδια σημασία έχει και η δουλειά που γίνεται επί των εθνικών θεμάτων, με την άριστη υποστήριξη που έχουμε από την ελληνική ομογένεια και την αλλαγή που υπάρχει σε σχέση με την παρουσία της χώρας στο εξωτερικό. Ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό έργο, το οποίο έχει καταφέρει μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια να αλλάξει εντελώς την άποψη των ξένων, των συμμάχων και των φίλων μας, αλλά και των πολιτών των χωρών τους για την Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίες οι επισκέψεις του Προέδρου Ομπάμα, του Προέδρου Πούτιν, του Προέδρου Ολάντ, του Προέδρου Μακρόν και άλλων ξένων ηγετών στην Ελλάδα και νομίζω ότι εάν δει κανείς τι έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο, θα διαπιστώσει ότι έχει αλλάξει εντελώς η εικόνα της χώρας.

Να περάσουμε στο Υπουργείο Τουρισμού, στην Έλενα Κουντουρά, όπου εκεί θεωρώ ότι η επιτυχία στο έργο το οποίο έχει γίνει, αποτελεί παράδειγμα για όλη την κυβερνητική πολιτική. Ο τουρισμός είναι βεβαίως μια κυβερνητική προτεραιότητα. Θέλω να σας πω ότι το 2015 σχεδιάσαμε και βάλαμε σε εφαρμογή την εθνική τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, με πέντε στρατηγικούς αναπτυξιακούς άξονες: την επιμήκυνση της θερινής περιόδου, το άνοιγμα νέων ξένων αγορών, την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και τη δημιουργία πλαισίου για την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων.

Προχωρήσαμε για πρώτη φορά σε συνεργασίες με την εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική και με όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Σκοπός είναι τα οφέλη της τουριστικής ανάπτυξης να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο σε δύο-τρία τουριστικά νησιά που έτσι κι αλλιώς είναι γνωστά και είχαν πάντα τη δυνατότητα να φιλοξενούν τουρίστες.

Είναι θεαματική η αύξηση των διεθνών αφίξεων. Καταγράφονται πλέον ρεκόρ με 26 εκατομμύρια αφίξεις το 2015 και 28 εκατομμύρια αφίξεις το 2016. Το 2017 μου το κρύβει η κ. Κουντουρά, δεν μου δίνει νούμερα, αλλά φαίνεται ότι η αύξηση είναι τόσο μεγάλη που θα επηρεάσει πάρα πολύ την οικονομία και την εκτέλεση του προϋπολογισμού της χώρας.

Μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος των 30 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων έχει ήδη επιτευχθεί. Το σημαντικό σε αυτό είναι ότι υπήρξε μεγάλη αύξηση των τουριστικών εσόδων και η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ περνά το 20%. Το 2017 καταγράφεται αύξηση τουριστικών εσόδων ανάλογη του ρυθμού των αφίξεων και αυτά τα στοιχεία τα επιβεβαιώνουν όλοι οι τουριστικοί φορείς, ο ΣΕΤΕ, η ΑΤΑ κλπ. Το 2017, η Ελλάδα είναι η 2η χώρα παγκοσμίως σε κατά κεφαλήν ταξιδιωτικό πλεόνασμα και 5η στις κατά κεφαλήν διεθνείς τουριστικές εισπράξεις.

Η συνολική άμεση και έμμεση συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ εκτιμάται περίπου, όπως σας είπα, στο 20%, τέσσερις μονάδες υψηλότερα από το 2010. Αυτό είναι το δελτίο της Alpha Bank. Ο τουρισμός αναμένεται να έχει καθαρή άμεση ενίσχυση κατά 1,6 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2017 και 0,8 στο οικονομικό έτος 2017. Αυτή είναι η οικονομική ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας.

Εγώ θέλω να πω ότι είναι σημαντικό αυτό που βλέπουμε όλοι μας, ότι είναι Σεπτέμβριος και συνεχίζονται οι κρατήσεις για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Σε αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η γεωπολιτική θέση της χώρας και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερότητας και ασφάλειας.

Θέλω να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των νέων επενδύσεων στον τουρισμό με ξενοδοχεία 5 αστέρων, με ενδιαφέρον γα θεματικά πάρκα, ενώ παράλληλα ξεμπλοκάρουν πάρα πολλές τουριστικές επενδύσεις με απλούστευση των διαδικασιών. Αυτές οι επενδύσεις αφορούν όλη τη χώρα και θα ξεπεράσουν τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ εάν προχωρήσουν όλα αυτά για τα οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Γίνεται αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και των αναπτυξιακών εργαλείων για την προώθηση των νέων επενδύσεων. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ενισχύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπάρχει ισχυροποίηση της διεθνούς παρουσίας της Ελλάδας και της εικόνας του ελληνικού τουρισμού παγκοσμίως.

Εδώ υπάρχει μια είδηση, η οποία πέρασε στα «ψιλά», θεωρώ όμως ότι είναι πολύ σημαντική και την επαναλαμβάνω: Το Υπουργείο Τουρισμού διεκδίκησε και πέτυχε να αναλάβει την προεδρία στην κορυφαία συνάντηση του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2017 στο Παρίσι. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Η Ελλάδα έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για μια θέση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών με τον οποίο το Υπουργείο Τουρισμού, τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς.

Έχουμε εξασφαλίσει τη διοργάνωση κορυφαίων Συνεδρίων: το Συνέδριο της Nation Expo το 2018, της αμερικανικής ένωσης ταξιδιωτικών γραφείων ASTA, στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2018, που είναι μια τεράστια ευκαιρία προβολής της Ελλάδας στην αμερικανική τουριστική αγορά.

Μεγάλη επιτυχία είναι η συμφωνία τουριστικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018, η επαναλειτουργία της σχολής ξεναγών, η μεταρρύθμιση για την παρακαταθήκη για τον ελληνικό τουρισμό και η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, η ολοκλήρωση του δορυφόρου λογαριασμού τουρισμού και τέλος, με νομοθετικό έργο που γίνεται για την κωδικοποίηση για το θεσμικό πλαίσιο της τουριστικής αγοράς θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Παράλληλα έχει γίνει εξαιρετικά καλό έργο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον υφυπουργό κ. Κόκκαλη, όπου θεωρώ κορυφαίο το θέμα της ρύθμισης των κόκκινων αγροτικών δανείων. Το σχέδιο αυτό που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – και από τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Μαυραγάνη, ο οποίος είχε ετοιμάσει το σχέδιο και το είχαμε παρουσιάσει πέρυσι εδώ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – έγινε πραγματικότητα και θέλω να δώσω ένα παράδειγμα για αυτό: αν ένας αγρότης έχει χρέος στην τράπεζα 200.000 ευρώ και η πραγματική εμπορική αξία της ρευστοποιήσιμης περιουσίας του εκτιμάται στα 100.000 ευρώ τότε θα πληρώσει το 90% της αξίας της περιουσίας του, δηλαδή θα του διαγραφούν 110. 0000 ευρώ. Αυτό είναι μεγάλη ανακούφιση για τους αγρότες. Πραγματοποιήθηκε η θεσμική ενίσχυση των τοπικών αγροτικών ποικιλιών. Έχει υποστηριχθεί το βαμβάκι, το ελαιόλαδο, αλλά και το κρασί – όπως ανακοίνωσε και ο Πρωθυπουργός προχθές στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – και προχωράμε σε διαδικασίες για την έγκυρη καταβολή των ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠ, των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ κλπ.

Τέλος, θέλω να πω ότι στο Υπουργείο Μεταφορών – και από τον νυν υφυπουργό κ. Μαυραγάνη και από την προηγούμενη υφυπουργό κ. Χρυσοβελώνη – έχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε σχέση με την εκπόνηση της εθνικής στρατηγικής και του εθνικού σχεδίου δράσης για την εφοδιαστική αλυσίδα. Έχουμε προχωρήσει στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, εγκατάστασης και λειτουργίας των κέντρων αποθήκευσης και διανομής, έχουμε περάσει στην ηλεκτρονική εποχή με τις ηλεκτρονικές φορτωτικές και παράλληλα έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες για την έκδοση διαταγής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο του παρελθόντος με προκαταρκτική έρευνα, αλλά και την απελευθέρωση των εθνικών σχεδίων για το μέλλον.

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να πω ότι δική μας πρωτοβουλία και δέσμευση είναι και το νομοσχέδιο το οποίο έρχεται σε σχέση με τα ταξί, που σταματά τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει αρκετοί για τη διάλυση αυτού του κλάδου, ο οποίος φαίνεται ότι είναι ενοχλητικός για την αντιπολίτευση.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ σε άλλους δύο τομείς όπου η παρουσία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων: στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από τον Γενικό Γραμματέα Τζανέτο Φιλλιπάκο, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Γιαννέλλη, όπου εφαρμόσθηκαν πλέον τα σχέδια που είχαν ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια για την υδροδότηση των άνυδρων νησιών σε όλα σχεδόν τα νησιά, στην Πάτμο, στη Μεγίστη, στους Αρκούς και προχωράμε στην υλοποίηση βεβαίως σε συνεργασία με τον προϊστάμενο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το μεταφορικό ισοδύναμο, την υποβοήθηση έργων στα μικρά νησιά, αλλά και θέματα που αφορούν ιδιαίτερα τη νησιωτικότητα, βάσει της εφαρμογής του άρθρου 101 του Συντάγματος.

Κλείνω, λέγοντας ότι ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Κινήματος Παναγιώτη Σγουρίδη, έχουμε ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θα γίνει ειδική συνέντευξη τύπου, όπου ο κ. Σγουρίδης θα παρουσιάσει τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βεβαίως με κορυφαία θέματα εκείνα που έχουμε θέσει για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, όπως επίσης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ελληνικό λαό, καθώς και άλλες προτάσεις που θα έρθουν στο τραπέζι στο μέλλον.

Στο επίπεδο της οικονομίας έχουμε δυο νομοσχέδια τα οποία είναι έτοιμα και θα τα παρουσιάσει ο Τομεάρχης Οικονομίας Δημήτρης Καμμένος: το ένα νομοσχέδιο αφορά τη φορολόγηση νέων φορολογουμένων που θα είναι ημι – μόνιμοι κάτοικοι («no resident»). Αντίστοιχα νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί στην Πορτογαλία, στην Αγγλία και στην Κύπρο. Το νομοσχέδιο αυτό θα δίνει την δυνατότητα να έχουμε εισροή πόρων στην πατρίδα μας από φορολογούμενους που δεν υποβάλλουν μέχρι τώρα φορολογική δήλωση στην Ελλάδα. Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά τη χαμηλή φορολόγηση επιχειρήσεων που θα επενδύσουν πέρα των προβλεπόμενων κεφαλαίων που έχουν ήδη διαθέσει. Με αυτά τα δύο σχέδια νόμου προχωράμε στα θέματα της ελεύθερης οικονομίας, με πρωτοβουλίες που συνάδουν με αυτά που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την απενοχοποίηση της ελεύθερης επιχειρηματικότητας και την παροχή κινήτρων για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς».