– Κρατήσεις: 37770 / Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ – Ανέργων & φοιτητικό: 5 ευρώ.

Ασπαζόμενος την άποψη του σκηνοθέτη της παράστασης Σταμάτη Κραουνάκη, ο «Ληστής» Πασχάλης Τσαρούχας, περιγράφοντας το έργο του Δημήτρη Μανιάτη, κάνει λόγο για μια «εκπλήρωση χρέους στους ανθρώπους της νεότερης ελληνικής ιστορίας που για πολλούς λόγους έχουν αποκρυβεί από το γνωστικό μας αντικείμενο και δεν διδάσκονται στα σχολεία…», και σχολιάζει πως «αυτοί που διαμορφώνουν την ιστορία, αποκρύπτουν κομμάτια της για να την επαναλάβουν».

Ο γνωστός πρωταγωνιστής που εμφανίζεται ως «Ληστής» στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κάθε βράδυ στις 9 μ.μ. μέχρι και την Κυριακή 14/2, μιλά για «κοινωνικούς ληστές που διεκδίκησαν το δίκαιο με δίκαιους ή άδικους τρόπους», και διευκρινίζοντας πως «η παράσταση δεν παίρνει θέση», σημειώνει πως αυτή «φωτίζει την αλήθεια μιας άλλης Ελλάδας που τελεί υπό τη σκέπη προστάτιδων δυνάμεων που αποφασίζουν αν θα είμαστε ελεύθεροι και πόσο…».

Το έργο, με τον έναν και μοναδικό του ήρωα, αναφέρεται χωρίς να τους ονοματίζει, στους λήσταρχους Χρήστο Νταβέλη και Φώτη Γιαγκούλα, στον Άρη Βελουχιώτη, στον ληστή με τις γλαδιόλες Θόδωρο Βερνάρδο, στον διαβόητο Βασίλη Παλκαιοκώστα και στον Νίκο Ρωμανό.

Από την πλοκή δεν λείπουν τα στοιχεία του έρωτα, της συντροφικότητας, του φιλότιμου και της φιλανθρωπίας.

Τον Πασχάλη Τσαρούχα και την παράσταση «Ο Ληστής», υποδέχτηκε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου, κάνοντας λόγο για «μια εξαιρετική παράσταση που ήδη έχει αφήσει τη σφραγίδα της στα θεατρικά δρώμενα του τόπου μας».

Παράλληλα, γνωστοποίησε και την εμφάνιση του ηθοποιού στο μπαρ Οχτώ, τη Δευτέρα 15/2, όπου θα ξεδιπλώσει την τραγουδιστική έκφανση της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας.