Απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, παίζει πιάνο και σαξόφωνο, ενώ είναι και δεινός σκακιστής.

Συγκεντρώνοντας 18.675 μόρια, ο γεννημένος στις 16 Ιανουαρίου του 1998 Μιχάλης Σπύρου από την Κομοτηνή, εισήχθη πρώτος στη Σχολή Ικάρων.

Το παιδικό όνειρο του Μιχάλη που πάντα τον συνέπαιρνε η σκέψη της πτήσης με μαχητικό αεροσκάφος, πραγματώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έστω κι αν χρειάστηκε να κοπιάσει πολύ· να επιμείνει και να μη “συμβιβαστεί” με το Χημικό Πατρών όπου είχε περάσει πέρυσι. “Ενδιαφέρον το Χημικό, αλλά αυτό που πρωτίστως ήθελα ήταν η Σχολή Ικάρων”, μας λέει ο ίδιος.

(VIDEO) Ο Κομοτηναίος Μιχάλης Σπύρου "πέταξε" στην κορυφή της Σχολής ΙκάρωνΈτσι ξαναμπήκε στη δύσκολη διαδικασία να κυνηγήσει το όνειρό του. Δύσκολη, λόγω τόσο του περιορισμένου αριθμού των εισακτέων, όσο και των απαιτητικών υγειονομικών προϋποθέσεων των υποψηφίων.

Η προσπάθειά του τον δικαίωσε. Έγραψε 20 στη Φυσική, 18,9 στη Χημεία, 18,6 στα Μαθηματικά, και 17,2 στην Έκθεση, πετυχαίνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από τους μόλις 48 φετινούς επιτυχόντες του Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αποτελώντας ο ίδιος ζωντανό παράδειγμα για τα παιδιά που δεν περνούν με την πρώτη στη σχολή που επιθυμούν, τους στέλνει το δικό του μήνυμα: “Αν πραγματικά θέλουν κάτι πολύ, να μην καταθέσουν τα όπλα. Να συνεχίσουν την προσπάθεια”. 

Απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, ο Μιχάλης Σπύρου παίζει πιάνο και σαξόφωνο, ενώ είναι και δεινός σκακιστής, κάνοντας δικαιωματικά υπερήφανους τους γονείς του στους οποίους αφιερώνει την επιτυχία του, ευχαριστώντας συγχρόνως και τους καθηγητές του.