Ο πατήρ Παρασκευάς από το Νέο Σιδηροχώρι Ροδόπης προσφέρει εθελοντικά αίμα και δίνει το καλύτερο παράδειγμα στους πιστούς

Ως ιερέας που υπηρετεί το θέλημα του Θεού, δε θα μπορούσε παρά να πρεσβεύει τη μεγαλύτερη ίσως από τις αρχές του Χριστιανισμού, την προσφορά στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Και μια από τις πολυτιμότερες εκφάνσεις αυτής της προσφοράς, είναι κατά γενική ομολογία η εθελοντική προσφορά αίματος.

Ο πατήρ Παρασκευάς Παρθένης έχει εμπεδώσει την αξία της συγκεκριμένης μορφής προσφοράς, εξ ου και για πολλά χρόνια έχει ενεργό συμμετοχή στο κίνημα εθελοντικής αιμοδοσίας. Ως ιερέας στο Νέο Σιδηροχώρι Ροδόπης, έσπευσε να στηρίξει τον θεσμό των εθελοντικών αιμοδοσιών που με επιτυχία ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια, αλλά και να δώσει το καλό παράδειγμα στους πιστούς, προκειμένου να προσφέρουν κι εκείνοι ενεργά στους συνανθρώπους τους.

Το μεσημέρι της Κυριακής, κατά την κοπή της πίτας του Μορφωτικού Ομίλου του οικισμού, ο πατήρ Παρασκευάς βραβεύτηκε μαζί με άλλους 17 τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, και με αφορμή αυτή τη βράβευση έστειλε το μήνυμα ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι ευλογία!

Δείτε τι είπε στο παρακάτω βίντεο: