Ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ κ. Σωτήρης Μποταΐτης, δέχεταιο τα συγχαρητήρια του Αντιπεριφερειάχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη.

Όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των μελών της νέας Οικονομικής Επιτροπής.

Πρόκειται αφενός για το Προεδρείο του ανώτατου οργάνου της Περιφέρειας, αφετέρου για μια Επιτροπή με πολύ σημαντικό και κρίσιμο ρόλο.

Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και ανέδειξε Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου κ. Σωτήριο Μποταΐτη. Αντιπρόεδρος και Γραμματέας αναδείχθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Έβρου και Ξάνθης κ.κ. Σταύρος Καβαρατζής και Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά.

Οι πρώτες δηλώσεις του κ. Μποταΐτη

Τα συγχαρητήρια στο νέο Προεδρείο, του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου

Επίσης, νέα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, εξελέγησαν με σειρά κατάταξης από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία, οι:

 1. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος
 2.  Κυριακή Αλατζά-Παπαδοπούλου
 3. Κωνσταντίνος Εξακουστός
 4. Μετίν Μουσταφά
 5. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
 6. Φώτιος Καραλίδης
 7. Αρχέλαος Γρανάς
 8. Παντελής Λασκαρίδης

Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν με σειρά κατάταξης από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία, οι:

 1. Ελεονώρα Μοσχοφίδου-Βλάχου
 2. Σταύρος Τσολάκης
 3. Αθανάσιος Αραμπατζής
 4. Γεωργία Χειράκη
 5. Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ
 6. Αναστάσιος Τσαλδαρίδης
 7. Ριτβάν Κοτζά Μουμίν
 8. Γεώργος Ζιμπίδης

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής πρόκειται να οριστεί ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.